Srpski biser je završio na neočekivanoj destinaciji.

Nikola Jović, najbolji mladi igrač ABA lige prethodne sezone i krilni igrač Mege, postao je deo Majami Hita.

PROČITAJTE JOŠ

Tim sa Floride ga je izabrao sa 27. pozicije i tako „preoteo“ Denver Nagetsima, sa kojima je trenirao i koji su planirali da ga pokupe sa 30. pozicije.

Srpski krilni igrač je tako završio u timu koji je bio kandidat za NBA titulu ove sezone (poražen u finalu Istočne konferencije), ali i ekipi koja je dobro popunjena na centarskim pozicijama. Tu je nedodirljivi Bam Adebajo, ali i Judonis Haslem koji, iako ne igra, zauzima poziciju u timu i praktično predstavlja produženu ruku trenera što je od izuzetnog značaja za tim. Ipak, velika je konkurencija i na pozicijama 2, 3 i 4, a ubedljivo najveće ime je Džimi Batler, mada ne treba zaboraviti ni Viktora Oladipa, Kajla Laurija ili Pi Džej Takera, što svedoči kakva će biti konkurencija za mladu nadu naše košarke.

Denver je ugostio Jovića koji je trenirao sa igračima, pa bi mogao da se desi i trejd u slučaju da je Denver toliko rešeno da pokupi Srbina.

Prvi pik na NBA draftu bio je Paolo Bankero, za kog se nije očekivalo da bude prvi pik, iako je bilo sigurno da će biti u samom vrhu. On će karijeru nastaviti u Orlando Medžiku.

Drugi pik je Čet Homlgren koji je otišao put Oklahome Siti Tandera, dok je Džabari Smit (kome se projektovalo prvo mesto na draftu) završio u Hjuston Roketsima.

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare