Denver je slavio sa 122:110, ali su sve oči bile uprte u Nikolu Jokića.

Srpski centar je uspeo da uradi što nije nijedan centar u istoriji. Pao je rekord Vilta Čemberlejna za koji se mislilo da će biti nedodirljiv.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je upisao 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija i tako stigao do 79. tripl-dabl u karijeri. Po tome je najbolji centar u istoriji NBA, a do ove večeri je delio to mesto za Čemberlejnom.

Jokić je šutnuo samo devet puta (pogodio u šest navrata) što je neobično malo u odnosu na njegove proseke tokom poslednjih sezona. Ipak, to govori u prilog tezi da Denver pre svega pokušava da integriše Džamala Mareja u tim koji se vratio početkom sezone nakon neugodne povrede.

Marej je stigao do 24 poena, a efikasniji od njega bio je samo Eron Gordon sa 27.

„Gordon nas je od starta uveo u napadački režim rada. Bio je neumoljiv. Kada igra sa takvom napadačkom vizijom on je pakleni igrač“, rekao je Meloun za igrača koji je u prvom poluvremenu postigao 23 poena (15 u prvoj četvrtini).

Denver je u svakom trenutku kontrolisao susret jer je već u prvoj četvrtini stigao do +13 (42:29), a nakon toga je samo održavao razliku.

Aleksej Pokuševski je ponovo sebi obezbedio mesto startera, a za 27 minuta je postigao šest poena uz sedam skokova i asistenciju. Po staroj navici najefikasniji bio je Šej Gildžus-Aleksander sa 37 poena (13/17 iz igre, 11/11 sa slobodnih bacanja).

NBA rezultati, 4. novembar

Golden Stejt – Orlando 129:130

Denver – Oklahoma 122:110

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Jokić negativac u crtanom filmu, čuva mračne hodnike od Dončića, Janisa i Bukera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar