Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia, EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT, EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT, EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO ,

Dok se Nikola Jokić i Denver Nagetsi odmaraju, odmara se i dobar deo Srbije koji kroz rezultate prati okršaj Majamija i Bostona.

Dobro je da se i jedni i drugi umaraju i da što iscrpljeniji dolaze na megdan timu iz Kolorada, mada ako Jokić i Džamal Marej budu igrali kao i do sada, biće favoriti za trofej Lerija O’Brajena.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je do sada već nakupio ozbiljan spisak zvezda koje je eliminisao u plej-ofu, što onda tom spisku ne bi mogao da doda i nekog Džimija Batlera ili Džejsona Tejtuma?

Priča ovogodišnjeg plej-ofa je uglavnom to da su Los Aneđeles Lejkersi kiksnuli protiv Denvera i kako Lebron Džejms hoće da se penzioniše.

Tačno je da bi ovo drugo bilo tektonski potres za svet košarke, ali ovo prvo je prosto… ružno. Denver je skoro cele sezone bio najbolji tim Zapada, Lejkersi jedva sklapali kraj s krajem do trejd „dedlajna“, uvukli se u plej-of, prošli dve runde i odjednom su postali favoriti?

To nema baš mnogo smisla, posebno kad se uzme u obzir da je Denver eliminisao tim kom su davane velike šanse da se domogne titule – Finiks Sanse.

A sa njima Jokić i ekipa su izbacili i Kevina Durenta i Devina Bukera, pošto je Kris Pol uglavnom bio povređen.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Međutim, i CP3 je igrao na početku serije, pa nije uspeo da napravi prevagu i to su već tri velika imena koja je Jokić poslao u Kankun da malo odmaraju.

Durent je, doduše, prvo došao u Evropu, gde je gledao Sašu Obradovića i Monako, a ostali su otišli kud koji mili moji.

Zanimljivo je da je tek u danima posle „metle“ podeljene Lejkersima, javnost u Americi malo počela da priča i o Denveru, što dovoljno govori koliko je taj tim potcenjen.

Da su kojim slučajem Lejkersi prošli u finale, svi bi već sada brujali o tome kako se čeka američki košarkaški klasik Lejkersa i Bostona, koji je izjednačio u seriji protiv Majami Hita na 3:3.

Kevi Durent; Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York)

Ovako, Jokić je i protiv Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa pokazao koliko je Denver ozbiljan u nameri da se domogne šampionskog prstena.

Posle spomenutog trija iz Finiksa, Dejvis i Džejms su još dve velike zvezde dodate na spisak onih koje je Srbin eliminisao u karijeri.

Džejms je u poslednjoj utakmici ubacio 40 poena, igrao je skoro svih 48 minuta i prvi put u karijeri je njegov tim „počišćen“ u plej-ofu pre velikog finala.

Kasnije se pokazalo da je igrao sa povredom tetive u nozi, a zli jezici će po društvenim mrežama reći da je ta priča plasirana da bi se Džejms „oprao“ jer je „pometlan“.

Devin Booker, Deandre Ayton, Chris Paul Foto:RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Teško baš da bi se bavio takvim stvarima. A ako medijima u Americi i tamošnjoj javnosti nije dovoljno, ima tu još velikih „faca“ koje nisu mogle da izađu na kraj sa Jokićevim Nagetsima tokom godina.

Štaviše, u prvom pohodu u plej-ofu, Denver je uspeo da eliminiše San Antonio Sparse sa Lamarkusom Oldridžom i Demarom Derozanom.

Obojica prekaljeni, obojica Ol-star kalibar igrača i predvođeni jednim od najboljih košarkaških trenera svih vremena – Gregom Popovičem.

Dodajte tome i šampiona sa Sparsima i kasnije Toronto Reptorsima Kavaja Lenarda, pa onda i Pola Džordža i spisak zaista postaje zavidan.

Najbolji potezi Luke Dončića u NBA plej-ofu
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

„Mislim da sada Nikola pokazuje ljudima i nacionalno da je onaj pravi. Da je ono što radi stvarno. One dve MVP nagrade su prave, tripl-dablovi su realnost, glupi narativi koji se kreiraju ove sezone su baš to – glupi. I donekle plod neznanja“, rekao je Majkl Meloun, trener Denvera o svom igraču koji sada mozga kako da izađe na kraj sa Hitom ili Bostonom.

Tejtum pripada plejadi onih mlađih igrača, od kojih je Entoni Edvards u ovogodišnjem plej-ofu sa Minesotom Timbervulvs, pravio Denveru dar-mar. I na kraju je izgubio.

Baš kao i Karl-Entoni Tauns, Rudi Gober, Demijan Lilard, Si Džej Mekolum i Donovan Mičel. Baš je Lilard, već dugo jedan od najcenjenijih bekova NBA lige pričao na svom Instagram lajvu o tome kako se verovatno ogrešio o Jokića.

„Jokić je verovatno najbolji igrač u ligi trenutno. Pametan koliko hoćeš, ume da šutira, da dodaje, da igra timski. Bitne su mu pobede, skroman je i iskren, sviđa mi se kako igra“, ispričao je Lilard, dodajući da je podržavao Džoela Embida u trci za MVP-ja ove sezone.

Embid je prošlost od druge runde u kojoj je Boston bio jači od Filadelfije, pa više niko ni nema priliku da ga gleda na terenu do oktobra. Na Mundobasketu ga neće biti jer planira da se ženi, tako da će Jokić, ako osvoji titulu imati šansu da svom pozamašnom spisku eliminisanih zvezda doda još poneku.

A ako uradi nešto sa Srbijom i na Mundobasketu, onda će moći da zacementira svoje mesto kao najbolji na svetu i to niko neće moći da mu oduzme, za koga god navijao i kakve god priče plasirao.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar