Foto: Printscreen Youtube

Srpski košarkaš Nikola Jokić izjednačio je svoj rekord karijere od 47 poena u nedelju uveče u pobedi nad Jutom Džez 128:117.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uništio je“ Rudija Gobera i peti najbolji defanzivni tim lige, sa 22 poena postavio lični rekord tokom jedne četvrtine, sa 33 poena za poluvreme uradio isto posle dve deonice.

Ukratko, dominirao je i sa još 12 skokova upisao 20. uzastopni dabl-dabl od starta sezone. Zato sada zaostaje samo za Bilom Voltonom koji je svojevremeno 34 puta zaredom imao dabl-dabl.

„Hvala, samo sam srećan što smo dobili utakmicu. To što je protiv, verovatno najbolje ekipe u NBA u ovom trenutku, igraju neverovatno, imali su 11 uzastopnih pobeda i lepa pobeda za nas. Imali smo gostovanja, vratili smo se, mogli smo da imamo mnogo izgovora, ali ih nismo koristili. Hteli smo da pobedimo i to smo uradili“, rekao je Jokić posle meča.

Njegova ekipa je ubacila dve trećine upućenih šuteva u prvom poluvremenu, a 15 od 17 trojki od 79 poena.

Nikola je bio precizan sa 17 od 26 iz igre i sa četiri pogotka, bez promašaja iza linije 7,25 metara. Upravo zato novinar konstatuje da više šutira.

„Ne znam, zavisi od toga kako ide utakmica, kako se osećam. Nije da dolazim na utakmicu i kažem ‘e to ću da uradim’, samo uzmem ono što mi meč donese“, rekao je Jokić.

Na njegovu partiju nije ostao imun ni Ajzea Tomas, nekadašnji as Detroit Pistonsa i šampion NBA.

„Mislim da on svake večeri izlazi na parket da dokaže da je najbolji na njemu. Ali istovremeno koristi i ono što mu se nudi. Ne forsira ništa“, tvrdi Tomas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar