Nikola Jokić i Kevin Durant Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Poznati američki jutjuber Ledžend of Vining pokušava da odbrani kvalitet Nikole Jokića.

Momak koga na društvenim mrežama prati oko pola miliona ljudi osporava to da dvostruki uzastopni MVP nije među 10, 15 najboljih košarkaša NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Američki reporter Ben Lajons u emisijama Rič Ajzen šou, gde je tema razgovora bio i srpski košarkaš, priča o njegovim nedostacima i tome da nije među najboljima na svetu.

Zato je zanimljiva polemika koja je pokrenuta sukobom mišljenja dvojice Amerikanaca.

„Ja nisam neko ko voli Jokića. Na isti način na koji bi me moji prijatelji napali zbog Karmela Entonija, kako je njegova poenterska igra posebna… Jokić je toliko specijalan da morate da vodite napad kroz njega, kao što ste morali i sa Melom i to vas ne može daleko dovesti“, rekao je Lajons.

„Ledžend“ kaže da su Melo i Jokić neuporedivi, te da je ovo „najgluplji mogući argument koji je mogao da čuje“.

Karmelo je po njegovim rečima trpeo kritike jer je jedino elitno umeo da poentira, dok somborski centar bolje skače i organizuje igru.

Jedan od argumenata izrečenih u podkastu je i da Entoni nije imao kome da dodaje loptu, a jutjuber navodi da nije imao ni Nikola, pa je svejedno imao veliki broj asistencija.

Voditelj podkasta Kris Brokman kaže da je Džoker igrao sezonu bez dvojice najboljih saigrača u ekipi.

„Čak 41 od prethodne 43 finalne serije imale su bar jednog od ovih igrača: Majkl Džordan, Leri Bird, Hakim Oladžuvon, Medžik Džonson, Šakil O’Nil, Tim Dankan, Kobi Brajant, Stef Kari, Lebron Džejms“, priča Lajons tvrdeći da je potreban vrhunski talenat generacije da bi se pokorio NBA.

„Mislim da je Jokić odličan, da je imao sjajan niz, ali da li mislim da je jedan od najvećih košarkaša? Ne, ne mislim“, kaže Lajons.

Ledžend of Vining uzvraća tvrdnjom da niko od spomenuih igrača nije postao priznat kao velikan sve do zrelije faze karijere.

„Svi faktori ukazuju na to da će Jokić biti takav košarkaš, samo su mu potrebni saigrači oko njega. Ali čak i da nije na toj listi, ne znači da neće biti velikan. Čarls Barkli, Karl Meloun, ima još igrača koji su Top 20, Top 25 svih vremena, koji nisu na toj listi, ali su i dalje veliki igrači“, kaže jutjuber.

Jokić je prethodnih sezona vodio Denver do polufinala i finala zapadne konferencije.

Lajons bi u timu pre imao Džimija Batlera, a prvi izbor bi bio i Džoel Embid, centar Filadelfije.

„Samo na Istoku mogu da pobrojim šest, sedam momaka… Pre bih birao i Luku Dončića. Pre dve godine možda bih birao i Pola Džordža. Radije bih uzeo i Devina Bukera“, kaže Lajons, na šta se Ledžend pita da li to Jokić nije ni među deset najboljih u NBA.

Lajons ističe da je Jokić limitiran i da sam ne može da iznese Nagetse na leđima. Što, doduše, nije mogao nijedan od pobrojanih šampiona iznad.

„Ti si idiot, glup si. Ne postoji niko, pri zdravom razumu ko bi radije birao Bukera nego Jokića. Ovo je najgluplja argumentacija koju sam ikad čuo“, kaže Ledžend koji tvrdi i da mediji u njegovoj zemlji generalno nisu naklonjeni srpskom centru.

BONUS VIDEO: Micić o odlasku u NBA i želji da zaigra u Americi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar