Foto: Printscreen Twitter / Calvin Chapell

Srpski košarkaš Nikola Jokić odgovarao je na pitanja pred predstojeći Ol-star meč.

Nikola će treći put biti starter, juriša ka trećem MVP trofeju na kraju regularnog dela sezone, a dok traje pauza, dobro se zabavlja sa Lukom Dončićem i otkriva ponešto o sebi.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je između ostalog otkrio i koga bi od saigrača voleo uz sebe u slučaju apokalipse, šta mrzi najviše i šta će uraditi sa tehnologijom posle karijere.

Somborac kaže da može bez svega, nada se da će i telefone „baciti“ kada završi s košarkom, a već dugo ga nema na društvenim mrežama.

Zato su od njegovih, sada već kultnih statusa na fejsbuku, ostala samo sećanja, što ga ne sprečava da uživa u pojedinim trenucima i prednostima slave, iako mu činjenica da je toliko poznat, ne pričinjava zadovoljstvo.

„Neću koristiti telefon kada završim karijeru… Mogu da izdržim bez svega toga, samo mi treba Jutjub da mogu da gledam konjske trke. To je to“, rekao je Jokić.

A kada su ga pitali šta najviše mrzi, kao iz topa je odgovorio – to što je prinuđen da mnogo priča posle svake utakmice.

„Mediji… i slava“, kazao je Jokić, tvrdeći da bi bilo u redu kada bi se pred medijima pojavljivao jednom do dvaput nedeljno, ili mesečno.

Pohvalno je pričao i o Luki Dončiću, nazivajuću ga „čovekom armijom“, protiv kog nema čuvanja i koji „može da vas uništi“.

Dončića je ujedno naveo i kao čoveka koga bi birao iz drugog tima da mu pomogne da osvoji šampionski prsten, što ranije nije otvoreno govorio.

Kada je reč o momcima sa kojima bi preživeo i apokalipsu, istakao je Vlatka Čančara i Arona Gordona.

„Vlatka Čančara, rekao bih. Vlatko je pre svega jedan od mojih najboljih prijatelja. I možda Arona Gordona, koristili bismo njegovu snagu ako treba nešto da se podigne, ako treba da uhvatimo neku životinju da pojedemo, ili tako nešto“, kaže srpski centar, a kao najgoreg u toj situaciji navodi Deandrea Džordana.

Tokom konferencije su ga pitali i za mikrofon koji je pre nekoliko godina polomio, a i sada je umalo ponovio isti peh, ali je na ovog puta uspeo da se zaustavi pre nego što je šteta bila načinjena.

BONUS VIDEO: Lebron Džejms oborio rekord Džabara po broju postignutih poena u NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar