Nikola Jokić
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je MVP NBA lige. Ako je i bilo nekakve sumnje u vezi toga, više je nema. Srbin je i zvanično najbolji igrač planete.

PROČITAJTE JOŠ

Lavina reakcija koja je uspledila posle proglašenja i gomila čestitki nije mogla da prođe i bez gomile fora na društvenim mrežama, u kojima su mnogi podsetili na Jokića iz detinjstva kada je imao značajan višak kilograma jer je jeo burek i pio koka-kolu.

Danas je „bucko“ iz Sombora najbolji igrač na planeti, a njegove slike iz mlađih dana ostale su kao inspiracija za dobre šale.

Humoristički portal „Njuz.net“ pustio je satiričnu priču o NBA skautima koji su pohrlili u Srbiju da obilaze pekare ne bi li našli nekog novog Jokića.

„Dosta zavisi od prvog koraka prilikom ulaza u pekare, koji može da otkrije koji igrač ima potrebnu eksplozivnost. Isto tako i način na koji otvaraju jogurt može da otkrije kakvu imaju kontrolu lopte. Ako je u pekari gužva, način na koji se laktaju i guraju da što pre dođu na red, može da pokaže kako će se sutra graditi u reketu“, kaže u izmišljnoj izjavi za „Njuz“, skaut Filadefije Marin Sedlaček.

Mnogi su iskoristili priliku i da podsete na čuvenu Jokićevu sliku iz pasoša.

„Pravo vvreme da se podsetimo ove slike“.

„Ovo je zapravo, pravi pasoš aktuelnog MVP-a, NBA lige“.

Nekima je Jokić na toj slici ličio na kanadskog hokejaša koji sada igra u drugoj nemačkoj ligi.

„Mladi Kris Stenli je upravo dobio MVP nagradu u NBA ligi“.

 

Nezabilazno je bilo i podsećanje na momenat kada je Nikola Jokić drafotvan. U trenutku kada je Denver birao Srbina sa 41. pozicije, išla je reklama za lanac brze hrane, a Jokićevo ime se samo pojavilo na kajronu na ekranu.

Nedavno je na društvenim mrežama kružila ideja da ako Srbin dobije nagradu, NBA liga promeni svoj logo i da umesto Dejvida Vesta, na njega stave Jokića po uzoru na sliku kada je bio klinac bez majice sa evidentnim viškom kilograma.

Neko je okačio i snimak bucmastog klinca koji čeka u redu za besplatan sendvič, jer prosto voli da jede sendviče sa piletinom uz komentar, „monenat kada sam znao da će Jokić postati zvezda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar