Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Džamal Marej i Majkl Porter Džunior uskoro se vraćaju na teren, a očekuje se i očekuje aktiviranje supermaks ugovora, po kom bi Nikola Jokić postao najplaćeniji igrač u istoriji košarke s garantovanih 241 milion dolara u narednih pet sezona.

NBA liga polako se bliži raspletu i raspodeli pozicija za plej-of, kom će se posebno radovati navijači Denvera.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić aktuelni je MVP lige, igra čak i bolje nego u prošloj sezoni kada je došao do istorijskog priznanja, iako praktično celu sezonu nosi na svojim leđima bez dvojice najboljih saigrača.

Nema Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora već dugo, ali se njihov povratak očekuje uskoro, baš pred sam plej-of. Denver je trenutno šesti tim Zapada sa 36 pobeda i 26 poraza, niz od šest pobeda prekinula je Oklahoma u poslednjem meču sa 119:107, a ostalo je da se odigra još 20 utakmica do kraja ligaške sezone.

Bez obzira na nešto slabiju poziciju na tabeli, Denver će potpuno drugačije izgledati kada se kompletira sastav. Agent Majkla Portera Džuniora naveo je da je njegov klijent spreman da se vrati u tim tokom marta, napreduje u oporavku i ima dozvolu da igra i trenira sa kontaktom, Nagitsi imaju plan da ga privremeno pošalju u razvojni tim kako bi se polako spremio za najvažnije izazove i plej-of.

Porter se oporavlja od povrede leđa, dok je Marej pokidao ligamente još prošlog aprila i njegovo odsustvo najjači je udarac za Jokića.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Ipak, i trener Majkl Meloun poziva na strpljenje, podseća već da se ne mogu odmah očekivati vrhunske partije.

„Teško je kada ne igrate godinu dana igru u kojoj ste baš dobri. Želim da navijači Nagitsa znaju da on neće odmah biti isti Džamal“, naveo je Meloun povodom povratka Mareja.

Marej je prošle godine propustio ceo plej-of, Denver je bez njega uspeo da sa 4-2 pobedi Portland, ali nije imao kapacitet da parira Finiksu, koji je sa 4-0 izbacio Nagitse.

Sada će situacija biti potpuno drugačija kada se popuni igrački kadar, u kom je u svojoj prvoj NBA sezone veliki talenat pokazao Bouns Hajland. Uz njega, novajlija Brin Forbs ima dobru rolu, Eron Gordon je standardan, ulogu je dobio i Demarkus Kazins, kog su mnogi otpisivali.

Mnogi NBA timovi imaju ozbiljne padove kada ostanu bez drugog i trećeg najboljeg igrača ekipe, svestan je toga i Majkl Meloun.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Upravo je tu paralelu i napravio nedavno, kada je govorio o dosadašnjim rezultatima Nagitsa, ostvarenima uz ozbiljne kadrovske probleme.

„Znam da svi naši navijači misle da treba da imamo učinak 40-0. To je samo priroda navijačkog ugla. Shvatam. Ali tu smo gde smo, imamo šesto mesto na Zapadu, uz sve kroz šta smo prošli. A zamislite samo da nemate drugog i trećeg najboljeg igrača bilo kog tima? U našem slučaju, to su Džamal Marej i Majkl Porter“, podsetio je Meloun.

Dugo očekivani povratak rasteretio bi i Nikolu Jokića, pojedini igrači bi se vratili na svoje „prirodne“ pozicije baš u trenutku kada su i rezervisti počeli sve više da doprinose igri, što nije bio slučaj u prvom delu sezone. Tako bi Meloun dobio priliku da konačno napadne samu završnicu plej-ofa NBA lige, a u narednim sezonama ni titula ne deluje više kao san, ukoliko povrede zaobiđu Nagitse.

Kakve planove imaju u Koloradu, svedoči i podatak da se očekuje aktiviranje supermaks ugovora, po kom bi Jokić postao najplaćeniji igrač u istoriji košarke sa garantovanih 241.000.000 dolara u narednih pet sezona.

BONUS VIDEO Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram