Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Košarkaši Denvera (44-20) srušili su Jutu (28-36) sa 142:121 uprkos tome što je Nikola Jokić odigrao meč sa natečenom desnom rukom.

Srpski centar je na parketu proveo 32 minuta, a bilo je evidentno da ima problema sa desnom rukom što ga je sprečilo da uzima neke dalje šuteve, preneo je američki „CBS“.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, uprkos tom problemu stigao je do 26 poena uz šest skokova i osam asistencija, a pogodio je čak 12 od 14 šuteva iz igre (bez pokušaja za tri poena). Majkl Meloun, trener Denvera, nije imao razloga za brigu jer je Džamal Marej stigao do 37 poena, tri skoka i sedam asistencija, a imao je veliku podršku i u Majklu Porteru Džunioru koji je brojao do 19.

Jokić je sjajno sarađivao sa njima dvojicom, ali i Eronom Gordonom kom je u jednom trenutku bacio i dodavanje preko čitavog terena.

Denver je sve vreme kontrolisao dešavanja na terenu, pa je u prvom poluvremenu imao čak i 39 poena prednosti. Još je bitnije što je ova pobeda stigla nakon rušenja Bostona koji je tim sa najboljim skorom u ligi u ovom trenutku. To je izuzetno bitno jer je u toku opaka borba za prvo mesto na Zapadnoj konferenciji.

Razlog za zabrinutost su jedino žuti minuti Denvera, pa je tako Juta u trećoj četvrtini postigla isti broj poena kao u prve dve i tu deonicu dobila sa 44:24.

„Bilo je to ponižavajuće. Bio sam ponosan kako smo pristupili meču i stigli do velike prednost. Nažalost, u drugom poluvremenu nismo bili ni blizu igri iz prvog“, poručio je Meloun.

Marej je istakao potencijalni problem Denvera u nastavku.

„Svaku utakmicu koju smo odigrali sam osećao da imamo period u kom nismo igrali dobro. Nisam osećao ni da je danas drugačije. Imali smo toliku prednost, pa imam osećaj da smo uradili prilično dobar posao tokom meča“, poručio je Marej.

Juta je igrala bez Laurija Markanena, a predvodio ju je Kejonte Džordž sa 29 poena, pet skokova i šest asistencija.


NBA rezultati i raspored

Nedelja, 10. mart

Šarlot – Bruklin 110:99

Detroit – Dalas 124:142

Golden Stejt – San Antonio 113:126

Finiks – Boston 107:117

Denver – Juta 142:121

Portland – Toronto 128:118

LA Klipers – Milvoki 20.00

Atlanta – Nju Orleans 23.00

Majami – Vašington 23.00

Orlando – Indijana 23.00

Sakramento – Hjuston 23.00

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar