Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra vanserijsku plej-of sezonu.

Denver Nagetsi su se preko Minesote Timbervulvs, Finiks Sansa i Los Anđeles Lejkersa plasirali u veliko finale, a Jokić igra najdominantniju četvrtinu od svih rivala u ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski centar u trećim četvrtinama ukupno ima 147 poena na 15 utakmica, što je 9,8 poena u proseku i šut iz igre 57,4 posto, dok su mu trojke u tom periodu 56,5 posto.

U prvim četvrtinama srpski igrač je ubacio ukupno 110 poena, a u drugim 91 poen, dok je u četvrtoj četvrtini u proseku slično efikasan kao u drugoj četvrtini i ima ukupno 95 poena.

Taj poslednji deo igre obično u timu Denvera pripada Džamalu Mareju koji se u nekoliko navrata „zapalio“ u završnici kad je trebalo.

Džimi Batler je najefikasniji u prvim četvrtinama i u ranoj fazi utakmica je ubacio ukupno 144 poena (9,6 prosečno). Stef Kari je do eliminacije Golden Stejt Voriorsa dominirao na nivou plej-ofa u četvrtoj deonici.

Plej Voriorsa je u njoj imao 124 poena, s tim što je odigrao 13 utakmica. Džejson Tejtum, koji je do sada bio najdominantniji u drugim četvrtinama, u ovom delu igre je postigao ukupno 117 poena.

Od svih pobrojanih, Tejtum, Jokić i Batler su i dalje u igri, s tim što će do finala Batler ili Tejtum da otpadnu, jer Majami u finalu Istoka vodi protiv Bostona sa 3:2.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare