Foto: AP Photo/Joe Mahoney

Neverovatno kako se sudbina okrenula protiv nekadašnjeg drugog pika sa drafta.

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Dianđelo Rasel tražio je 100 miliona dolara i ugovor na četiri godine, otkrivaju američki mediji. Rasel je taj ugovor tražio pre trejda Minesote Timbervulvs i Lejkersa, nadajući se da će dobiti veoma unosan ugovor.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je prešao u Lejkerse, u finalu plej-ofa se ukrstio sa Denver Nagetsima koji su u svakoj mogućoj situaciji koristili njegove defanzivne mane.

Ukupno je na četiri meča finala Zapada NBA lige ubacio Denveru samo 25 poena, dok je statistički plus/minus bio u „debelom minusu“ i odigrao je za 100 dinara.

Džejk Fišer iz Jahu sportsa otkriva da je Rasel hteo da produži saradnju sa Minesotom i ugovor na četiri godine, zbog čega ga je Minesota poslala u drugi klub.

Rasel je prosečno imao 17,4 poena, 6,1 asistenciju i šutirao je sa 41,4 posto preciznosti u dresu Lejkersa tokom regularnog dela sezone, ali se njegova igra u plej-ofu potpuno raspala i protiv Nagetsa je imao prosečno 6,3 poen i tri i po asistencije pogađajući jedva svaki treći šut.

U poslednjoj utakmici serije, u kojoj je znatno stariji Lebron Džejms igrao skoro svih 48 minuta, Rasel je dobio samo 15, a svi analitičari su ga posle debakla Lejkersa napali i nema sumnje da mu naredni ugovor neće biti ni blizu 100 miliona dolara, te da je „leteo previše blizu Sunca“ kada je tražio taj novac Minesoti.

Posledica serije sa Denverom je to da Lejkersi neće produžiti maksimalan ugovor sa Raselom koji bi podrazumevao dve godine i 67,5 miliona dolara.

To znači da će Dianđelo, poznat kao vrstan strelac kad uđe u ritam, ali i kao krajnje prosečan do loš defanzivac, na leto biti neograničeno slobodan agent.

Znači i da će Rasel probati da nađe novu sredinu, osim ako ne snizi kriterijume i koriguje zahteve, pošto mu se vrata tima iz Los Anđelesa verovatno zatvaraju.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar