Foto: Tanjug / AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić blista i pomera granica u NBA, odavno nema ravnog na svojoj poziciji u najjačoj ligi na svetu, ali se centar Denvera sve više i više nameće kao najbolji igrač planete.

Nikola Jokić odavno je počeo da menja košarku kao igru, da pomera granice i postavlja čudesne rekorde, a ove sezone je otišao korak dalje. I kad god se čini da ne može bolje, srpski centar uspe da iznenadi.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo rivali i ljubitelje košarke, već i saigrače iz Denvera, dok se trener Majk Meloun sve češće pita „ko je MVP, ako nije on„.

I u noći između petka i subote je opet oduševio, u porazu od Memfisa (122:118) vezao je četvrti tripl-dabl, što pre njega nije uspeo nijedan igrač Nagetsa u istoriji.

Priznanja ne stižu samo na terenu, već i u Ol-star trci. Vikend „svih NBA zvezda“ na programu je 19. i 20. februara u Klivlendu, a starteri za Ol-star biće objavljeni 27. januara.

I više nije čudo što je Jokić je odmah iza Lebrona Džejmsa u najnovijem preseku glasanja, jer iz dana u dan „preko bare“ stižu nove informacije kako je na NBA parketu uradio nešto što niko nije nikada, ili nije 50 i više godina.

Glasanje se završava 22. januara, a as Nagetsa je drugi od visokih igrača iz Zapadne konferencije sa 4.132.552 glasa. Kada se pogledaju i Istočna konferencija, i spoljne pozicije, prednost u odnosu na srpskog centra imaju samo još četvorica igrača, uključujući i Džejmsa.

Lebron je ubedljivo prvi sa 8,8 miliona glasova navijača, Stef Kari (Golden Stejt) ima šest miliona, Kevin Durent iz Bruklin Netsa je trenutno na 5,4 miliona, dok je Janis Adetokumbo (Milvoki) i ima 5,1 milion glasova.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Najbliži iza Jokića je Demar Derozan, igrač Čikago Bulsa, koji je za nijansu slabije rangiran, dok su svi ostali daleko iza.

„Džoker“ je ovaj presek glasanja dočekao između dve čudesne partije, u nizu od četiri uzastopna tripl-dabla.

Ukupno ih ima 68. u NBA karijeri, na čijoj večnoj listi zauzima sedmo mesto, iza je Džejms Harden sa 65. U samo nekoliko utakmica je Jokić u 2022. ostavio Hardena iza sebe, sledi napad na Vilta Čemberlena koji ima 78 tripl-dablova, a ispred su još i Lebron Džejms, Džejson Kid, Medžik Džonson, Oskar Robertson i još dugo nedodirljivi Rasel Vestbruk (193).

Iako deluje nemoguće, ali Jokić trenutno ima bolju sezonu od prošle kada je bio proglašen za MVP-ja u NBA ligi, o čemu govore brojke. Prosečno beleži skoro 26 poena po utakmici (tačnije 25,9), 13,9 skokova i 7,5 asistencija ove sezone.

Više nema ni poente porediti ga sa Džoelom Embidom kao najvećim rivalom na poziciji centra u NBA, pošto je u svim parametrima bolji srpski as.

Stef Kari je upao u nešto lošiju formu, Kevin Durent je povređen, pa se Jokić trenutno trka sam sa sobom u MVP trci.

BONUS VIDEO Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar