Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaš Nikola Jokić neće igrati za Božić i prvi je MVP koji neće dobiti jednu od pet utakmica za ovaj praznik od 2008. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je uvedena praksa da se za Božić igra pet mečeva koji se prenose nacionalno u košarkaškom maratonu i reč je o derbijima NBA lige.

Ovog puta neće biti Jokića, ali neće biti ni Džoela Embida, što znači da nijedan od dvojice najboljih igrača iz prošle sezone nije dobio mesto i pažnju.

Za Božić se igraju mečevi Atlante Hoks i Njujork Niksa, Boston Seltiksa i Milvoki Baksa, Golden Stejt Voriorsa i Finiks Sansa, Bruklin Netsa i Los Anđeles Lejkersa i Dalas Maveriksa i Jute Džez.

To znači da će na programu biti Bogdan Bogdanović (Atlanta) i Luka Dončić (Dalas), te Boban Marjanović (Dalas), ali neće biti Jokića što su mnogi novinari u Americi prokomentarisali kao nepoštovanje MVP-ja.

Poznato je koliko pažnje privlače utakmice za Božić (25. decembra), a tim povodom oglasio se između ostalih i trener Džordž Karl.

„Nema Jokića za dan Božića, nepoštovanje!“, napisao je Karl, dok su novinari poput Džordana Šulca iz Jahua i Rajana Blekburna iz Denverstifsa takođe kritikovali ovakav izbor NBA.

Blekburn kaže da mu nije jasna logika iza takve odluke, dok je Šulc otvoreniji i tvrdi da je Jokić najnepoštovaniji MVP kog je ikad video.

Da podsetimo, Denver Nagetsi su već nekoliko godina veoma konkurentni u zapadnoj konferenciji NBA lige, pretprošle sezone su igrali finale, a prošle polufinale svoje konferencije u plej-ofu.

BONUS VIDEO: Bogdanović i Žoc na prozivci Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare