Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

I dalje traje MVP "sapunica", mnogo je kandidata, mnogo asova željnih priznanja, a onaj koji ga najviše zaslužuje, najmanje priča o tome.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić izazvao je već nekoliko burnih i žučnih rasprava zbog MVP trke, u kojoj je dobio već najveći broj glasova po izboru koji je organizovao ESPN nedavno.

U anketi je učestvovao 101 novinar, a srpski centar je dobio ubedljivo najviše glasova.

Od ukupnog broja, čak 90 je glasalo za Nikolu Jokića.

Od preostalih 11 pripadnika sedme sile, osam je glasalo za Jokića na drugom mestu, dva glasa za treće mesto i jedan za četvrto mesto.

Drugi po broju glasova za MVP-a, bio je centar Filadelfije Džoel Embid sa ukupno pet glasova.

U ukupnom zbiru, Jokić je dobio 969 bodova, dok je Embid dobio 401, ali se u poslednje vreme pravi trka između Jokića, Embida i Stefa Karija, koji ima neverovatne brojke u aprilu i šuterski sam nosi ekipu.

Foto: EPA-EFE/BUTCH DILL

Ipak, Jokić je najkompletniji igrač ove trojke, najkonstantniji, nije pauzirao zbog povreda, sve je na njegovoj strani jer je i Denver podigao nakon oscilacija u prvoj polovini sezone.

Štaviše, bilo je i veštačkih pokušaja da se Lebron uključi u trku, što je rezultiralo velikom svađom Brajana Vindhorsta i Tima Mekmena.

Svemu doprinose i NBA zvezde, koje ne propuštaju priliku da se dive sebi.

„Trebalo bi da budem MVP. Verovatno neću biti, ali šta da se radi“, rekao je Kari pri uključenju u Reks Čepmen Šou.

Krajem marta, i Džejms Harden je „znao“ ko zaslužuje priznanje.

„Da li se osećam kao da mi pripada to? Ja se osećam kao da sam MVP. To je jednostavno, ne moram da pričam o sebi. Samo izađem i dam sve od sebe svake večeri, dam saigračima sve što mogu da dam ovoj igri“, skroman je bio Harden.

Voli i Džoel Embid da se pohvali, divi se svojoj veštini da dobije i po 20 slobodnih bacanja na utakmici.

„Dolazak na liniju penala je veština. Mnogi to zovu flopingom, ali ja sam tip igrača koji ide na kontakt, rivali reaguju, stavljaju ruke i ako ih u tome uhvatim, ja idem na liniju penala. Nije to lako kao što ljudi misle, ne mogu to svi. Treba da imate visok košarkaški IQ da biste to uspeli“, hvalio se posle jednog meča u aprilu Embid.

Nema dilemu ni on oko priznanja.

„Nema dileme, ja sam MVP. Bio sam dominantan cele sezone, neću se zaustaviti.“

Sa druge strane, Jokić ima podršku samo Denvera i lokalnih medija iz Kolorada, pa je jednom prilikom i Majkl Maloun rekao da ga je „baš briga za narativ na nacionalnom nivou“.

Kada su Jokića pitali za MVP priznanje, bio je drugačiji od kolega.

„Ako se desi – desi se. Mislim da je to velika stvar, ali pre bih voleo da osvojimo prsten nego da budem MVP. Videćemo. Na neki način mi je svejedno. Hvala ljudima što me prate, pokušavam da ne razmišljam o tome“, zaključio je Jokić.

Drugom prilikom, pokazao je šta ga motiviše.

„Bio sam potcenjen ceo svoj život, da budem iskren. Nekako sam navikao na to. To je za mene normalna pozicija. Ali to nam daje veliko olakšanje, nećemo biti napeti i pod tenzijom. Samo ćemo se igrati“, poručio je Jokić.

Upravo to igranje ga je i dovelo do prilike da bude najkorisniji igrač NBA lige. To i jeste, pitanje je samo šta još treba da uradi da bi „ugasio“ ovu raspravu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare