Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: TAnjug/AP Photo/David Zalubowski

"MVP, MVP, MVP", skandirali su u dvorani dok je srpski centar izlazio iz igre nakon što je uradio nešto što nije niko u istoriji NBA lige.

Nikola Jokić rešen je da još jednom prigrli MVP pehar. Iako o tome skromno ističe da ne razmišlja, njegova dela na terenu čine ga i dalje prvim favoritom za osvajanje trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno, veliki broj igrača igra na visokom nivou. Pokušavam da budem skroman, da ostanem na zemlji. Ne razmišljam o tome. Da li sam jedan od najboljih? Ne znam. Samo pokušavam da pobedim“, rekao je Jokić.

Denver je savladao Memfis sa 122:109 i tako obezbedio mesto u plej-ofu, a još jednom je ključnu ulogu imao Nikola Jokić.

Srpski centar je postigao 35 poena, dodao je 16 skokova, šest asistencija i imao pet ukradenih lopti.

Srbin je postao prvi igrač u istoriji koji je u jednoj sezoni postigao 2.000 poena, sakupio 1.000 skokova i upisao 500 asistencija. Jedini u istoriji u ligi u kojoj su igrali Vilt Čemberlejn, Majkl Džordan, Lebron Džejms, pa i Rasel Vestbruk koji je imao tripl-dabl sezonu…

„Znam da nisam objektivan, priznajem to, ali MVP trka uopšte ne postoji. Tu su mnogi sjajni igrači, ali ono što je Nikola Jokić uradio ove sezone, sa ovim timom, posle svega što smo prošli, to je neverovatno. Bio je dobar prošle godine, ove je još bolji“, jasan je Majkl Meloun, trener Denvera.

Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kada je Meloun odlučio da izmeni srpskog centra „raspaljivao“ je navijače koji su ustali, aplauzom i ovacijama su pozdravili čoveka koji je uradio neviđenu stvar u istoriji košarke.

Ipak, nije ovo jedini argument. I nakon ove partije Jokić nije uspeo da uradi ono što je uradio 39 puta ove sezone. Nije predvodio svoj tim po broju poena, skokova i asistencija (Bouns Hajland je imao sedam). Impresivna partija je još značajnija kada se zna da je 39 puta ove godine uspeo to da učini.

Od ostalih MVP kandidata je najbliži Luka Dončić koji je to uradio 32 puta. Džoel Embid, najveći protivkandidat Jokiću za MVP priznanje, učinio je to 11 puta, dok je Janis Adetokumbo to uradio u 15 navrata.

Džejson Tejtum i Dža Morent su to uradili četiri puta, a Devin Buker jednom!

Još jedan dokaz da Jokić igra neverovatnu sezonu.

Evo i još jednom, tek onako usput koje govore koliki je faktor Jokić na parketu.

Od 12. marta prosečno beleži 31,2 poena po susretu, a šutira sa 68,8 odsto uspešnosti. Sa poludistance je pogodio 16 od 23 šuta (69,6 odsto)…

Srpski centar nastavlja da pomera granice i da radi ono što je do juče izgledalo nemoguće. Sve su glasnije priče da će biti novi MVP, pogotovo u momentu kada se Embid javno žali da nije toliko omiljen…

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar