Nikola Jokić Foto: Johannes Zimmermann/STARSPORT

Apokaliptična prognoza Amerikanca.

Nakon što je sa reprezentacijom Srbije, uprkos tome što je bio njen ubedljivo najbolji igrač, doživeo debakl na Evropskom prvenstvu, Nikola Jokić se polako vraća obavezama u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Za razliku od prethodnih godina, centar Denver Nagetsa bi trebalo da ima ozbiljnu podršku saigrača, pošto se u tim vraćaju Majkl Porter i Džamal Marej nakon dugog odsustva zbog povreda.

Jasno je da će Nagetsi biti znatno jači u novoj sezoni, očekuje se da bi mogli da naprave veliki iskorak u odnosu na prošlu, pa je jedno od najvećih pitanja da li Nikola Jokić može da po treći put dođe do naslova najboljeg igrača NBA lige.

Novinar ESPN-a Brajan Vindhorst smatra da je to gotovo nemoguće.

„Teško je… Lestvica za tri MVP-a zaredom je postavljena visoko. Videli smo to kod drugih košarkaša poput Lebrona. Čak i bude imao iste brojeve i Denver pobedi na više utakmica, neće osvojiti“. rekao je on nakon što je Om Jangmisuk tokom gostovanja na podkastu „Hoop collective“ istakao da veruje da bi Jokić mogao da se pridruži Leriju Birdu, Viltu Čemberlejnu i Bilu Raselu kao košarkaš sa tri uzastopna MVP naslova.

Interesantno je da je to izazvalo poprilično odsečnu reakciju Tima Mekmena, koji je prvo Jangmisuka podsetio da mu je rekao da njihov sagovornik „pocrveni od besa kad se spominje Jokić kao MVP“, da bi potom za Vindgursta rekao da je „jackass“ (magarac, u prevodu na srpski).

BONUS VIDEO Zašto je Jokić došao u Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar