Jokić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvi Jokićev trener Siniša Savović otkrio je da je srpski centar pre nekoliko godina bio na pragu potpisa za Partizan, ali da se prelazak u Megu ispostavio kao pun pogodak.

Poznati košarkaški agent Miško Ražnatović saznao je za Jokića iz novina, a sve nakon njegovog prelaska u Megu može se nazvati istorijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Miško Ražnatović je njemu našao pravo mesto i pružio mu je priliku i forsiran je i maksimalna prilika mu je data u Megi, tako da je imao jako veliki uticaj na karijeru. Sticajem okolnosti Nikola je tamo završio, iako smo ga mi leta 2011. godine vodili u Partizan da ga vidi moj kolega da pređe tamo, ali eto sudbina je bila takva da završi u Megi i ispostavilo se da je dobra odluka bila. Pola godine je bio u Vojvodini, dve i po u Megi i 9-10 godina u Somboru“, priča Savović.

Iako se čini da je Jokić na vrhuncu karijere, prostora za napredak još uvek ima.

„Baš u pravcu tela. Doveo je skoro do savršenstva, ali fali još malo. On je sada u formi da osvaja MVP-a svake godine. Njegova tehnika i šut su besprekorni, možda neki procenat da se podigne gore, ali njemu je to urođeno, on to ima u svom DNK kodu. Mnogo nas ga je treniralo, ali je on rođen takav i to ne može da se nauči“, zaključio je Savović.

Podsetimo, srpski centar je nakon još kedne briljamtne sezone uspeo da osvoji MVP nagradu, sa ubedljivom prednošću u glasovima i odnosu na Džoela Embida iz Filadelfije.

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar