Foto: Youtube/Screenshoot

Nikola Jokić je dospeo u centar pažnje, ali ne zbog fenomenalne partije protiv Majamija kojom je obezbedio pobedu svom timu već zbog žestokog sukoba sa protivničkim igračem Markifom Morisom.

PROČITAJTE JOŠ

Krilo Majami ima istoriju sukoba na terenu i van njega, a još veći kavgadžija je njegov brat blizanac Markus.

Njih dvojica su stekla reputaciju izuzetno problematičnih igrača, spremnih da prljavim potezom isprovociraju rivale i ako treba započnu haos na terenu.

Pre sukoba sa Markifom Morisom, Nikola Jokić je već imao priliku da se susretne sa provokacijama jednog od braće Moris.

U meču između Denvera i Njujork Niksa koji je odigran u maju 2019. godine. Nikola Jokić i Markus Moris su se našli u jednom duelu kada je srpski košarkaš pokušao da dođe do ofanzivnog skoka.

Njih dvojica su se držali za ruke što je razljutilo Morisa koji je laktom odgurnuo Jokića. Srpski igrač ni tada nije ostao dužan pa je uzvratio blagim odgurivanjem svog rivala.

Ponovo je reagovao Moris, kada su uleteli igrači i sprečili tuču. Jokić se odmah sklonio, dok je Markus dobacivao i pretio srpskom košarkašu.

Markus je inače tokom karijere bio učesnik većeg broja incidenata.

Imao je sukobe sa Polom Džordom, Tristanom Tompsonom, Lerijem Nensom i Džoelom Embidom, a jednom prilikom je laktom udario i bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa koji je u besu krenu da ga pretuče, ali su se na vreme umešali ljudi na terenu kako bi ga sprečili u tome.

Pamti se i sukob i sa Lukom Dončićem kada ga je brutalno faulirao na prodoru, ali je besnog Slovenca zaustavio naš Boban Marjanović.

Dončič je u svom stilu probio odbranu rivala i taman kada je trebalo da poentira laganim polaganjem, usledio je žestok udarac Morisa koji je Dončića bacio na parket.

Poleteo je Luka ka njemu istog trenutka, dok mu je lice bilo iskrivljeno od besa, ali je Boban Marjanović uspeo da na vreme stigne i zadrži ga i tako spreči veći incident.

Nasilničko ponašanje postalo je zaštitnik znak braće Moris, pa se mogu pronaći brojne kompilacije njihovih incidenata.

BONUS VIDEO Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar