Ivana Vuleta Foto: REUTERS/Marton Monus

Nekada je bolje ćutati.

Ivane Vulete nije bilo na balkanu Skupštine grada Beograda i mnogi su se zapitali zbog čega.

PROČITAJTE JOŠ

Vuleta se oglasila i kratko poručila: Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog“ napisala je najbolja srpska atletičarka svih vremena.

Odlučili su čelnici Beograda da bi trebalo da „ugase požar“ nakon oštre reakcije javnosti, a njihovo obrazloženje je u najmanju ruku sramno.

Otvoreno su priznali da nisu direktno kontaktirali Vuletu, već da su čuli od trećeg lica da ona ne želi da dođe. I onda su odlučili da promene odluku koja je do tog momenta bila praksa.

Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda doneli su odluku da svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su Svetska prvenstva, Evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja.

„Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to, kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo“, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Ivana Vuleta Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Dakle, sada se više neće dovoditi sportisti po zaslugama nego na osnovu želja sporskih saveza.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda, takva odluka je doneta „da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše“.

Povodom tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, Penić je rekao da je na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na SP u atletici Ivane Vulete, pozvao predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio mu čestitke tim povodom.

„Obavestio sam ga o mogućnosti i našoj spremnosti i želji da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda“, naveo je Penić.

On je dodao kako mu je Jevrosimović preneo da se Vuleta zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem „da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja“, navodi se u saopštenju.

Ostaje glavno pitanje: Zbog čega niko od čelnika grada nije smatrao da bi trebalo direktno pozvati Ivanu Vuletu na ovakav događaj, već se vode informacijama koje dobijaju od trećeg lica, makar on bio i predsednik Saveza.

Odmah se odaje utisak da je Vuleta nepoželjna kada je zovu preko trećeg lica, a ne direktno…

BONUS VIDEO Ivana Vuleta pred novinarima posle osvojenog zlata u Budimpešti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare