Još jednom je Nikola Jokić bio maestralan. Još jednom je pokazao zbog čega mu se predviđa da će treći put zaredom osvojiti MVP nagradu.

Srpski centar je u pobedi Denvera nad Dalasom sa 118:109 upisao 21. tripl-dabl u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Nikada u istoriji se nije desilo da jedan tim slavi 25 puta kada je igrač ostvarivao tripl-dabl, pre svega jer je taj učinak izuzetno redak, ali i teško izvodiv.

Jokić je doneo pobedu kada je četiri puta prošle sezone stigao do tripl-dabl (kojima je započeo niz, a nastavio ga je ove sezone), pa je sada sa 21 takvim učinkom ove sezone stigao do ukupnom niza od 25 utakmica i rekorda.

Denver i Jokić su tako ušli u istoriju i postavili novi rekord koji se u NBA ligi ne pamti, do sada je Srbin bio izjednačen sa Medžikom Džonsonom (24).

Jokić je upisao 14 poena, uhvatio 13 skokova i sakupio 10 asistencija za 34 minuta na parketu, a pokazao je i novajliji Redžiju Džeksonu nekoliko fantastičnih poteza.

Srpski as je tako doveo Nagetse do najboljeg skora na domaće terenu u NBA ligi (27-4) što samo pokazuje koliko će biti bitna prednost domaćeg terena u plej-ofu.

„To što smo našli načine da pobedimo i što odgovornost preuzimaju različiti momci, mislim da to govori o našoj hemiji i dubini. Imam veoma dobar tim“, poručio je Meloun nakon meča.

Nagetsi su odlično otvorili poslednju deonicu, pa su imali i prednost od 24 poena. Ključna je na susretu bila druga četvrtina kada Denver pravi seriju 35:19 i tako mirnije privodi meč kraju.

Luka Dončić se u jednoj rečenici poklonio Jokiću što samo govori kakav odnos imaju njih dvojica.

„Kada imate Jokića u svom timu uvek ste favorit“, poručio je Dončić.

Tomas Brajant je bio oduševljen srpskim centrom.

„On čini da rekordi izgledaju kao šetnja po parku, a uopšte nije lako“, rekao je Brajant.

Najefikasniji u Denveru je bio Džef Grin sa 24 poena, dok je Dalas po navici predvodio Luka Dončić sa 37 poena, četiri skoka i devet asistencija, ali ovog puta bez Kajrija Irvinga.


NBA rezultati, 16. februar

Indijana – Čikago 117:113

Šarlot – San Antonio 120:110

Filadelfija – Klivlend 118:112

Atlanta – Njujork 101:122

Boston – Detroit 127:109

Bruklin – Majami 116:105

Oklahoma – Hjuston 133:96

Memfis – Juta 117:111

Denver – Dalas 118:109

BONUS VIDEO: Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare