Foto: Twitter/KK Partizan Mozzart Bet/@PartizanBC

Košarkaši Partizana rabili su Spartak u prvom meču Kupa Radivoja Koraća 91:69.

Crno-beli su vodili tokom cele utakmice i tako su obezbedili svoje mesto u polufinalu, gde će igrati protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Borca iz Čačka.

Trener Partizana Željko Obradović odlučio je da meč započne sa petorkom sastavljenom od domaćih igrača, a nju su činili Aleksa Avramović, Danilo Anšušić, Uroš Trifunović, Alen Smailagić i Tristan Vukčević.

PROČITAJTE JOŠ

Uspeli su sa njima da igraju igrači Spartaka, te su veoma brzo u igru ušle glavne zvezde crno-belih, Matijas Lesor i Kevin Panter.

Vukčević je u 4. minutu iskrenuo zglob i delovalo je da neće moći da nastavi meč, ipak, do kraja utakmice se oporavio i vratio na teren.

Spartak je zahvaljujući Aleksandru Sokoloviću nakratko poveo sa 13:11, ali vezane trojke Kevina Pantera i Zeka Ledeja lansirale su crno-bele da bi Matijas Lesor imao svoja dva minuta i sa šest uzastopnih poena doneo rezultat 23:16 na kraju prve četvrtine.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

U ranoj fazi druge četvrtine je prvi put bila dvocifrena prednost posle poena Dantea Egzuma (31:21), a najveća prednost u prvom poluvremenu bila je +20 krajem druge četvrtine.

U tim trenucima glavni akteri meča nisu bili na terenu, već su centar pažnje u tim trenucima bili navijači crno-belih koji su uvredljivo skandirali prema Nebojši Čoviću, ali i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Sudije su u jednom momentu pretile sa prekidom meča, ali su se navijači ubrzo smirili i meč više nije imao prekide.

Iako je Spartak „pokazao zube“ u drugom poluvremenu pošto je prišao na -11, crno-beli su je ekspresno vratili na +20, te je pitanje pobednika bilo rešeno pre početka poslednje deonice.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Bez preterane energetske potrošnje Partizan je održavao distancu potrebnu da se obezbedi trijumf i najavi polufinale.

Obradović je u poslednjoj deonici pružio priliku mladim igračima Savi Drezgiću i Viktoru Mikiću, koji su dobili ovacije sa tribinama tokom ulaska na teren.

Matijas Lesor bio je najefikasniji sa 17 poena i četiri skoka, Zek Ledej je dodao 14 poena, koliko je imao i Danilo Anđušić.

Najbolji u timu Željka Lukajića bio je Andrija Bojić sa 17 poena, Živojin Danilović je dodao 15, a Aleksa Jugović 13 poena.


Partizan – Spartak 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16)

Dvorana: Sportski centar Čair (Niš); Sudije: Juras, Smiljanić, Vuletin

Partizan: Vukčević 9, Ledej 14, Drezgić 2, Avramović 13, Smailagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 6, Panter 3, Lesor 17, Trifunović 5, Anđušić 14; Trener: Željko Obradović

Spartak: Terens 7, Jugović 13, Ilkić 2, Prlja, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17, Danilović 15, Cvetinović 1, Sokolović 2, Barna; Trener: Željko Lukajić

Partizan - Spartak 91:69

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare