Nikola Jokić
Foto: youtube.com

O životu Nikole Jokića van terena ne zna se previše. Majk Singer, novinar "Denver posta", ispričao je za Nova.rs jednu anegdotu sa srpskim centrom van svodova dvorane i trenutak kada se nasmejao sa njegovim bratom Strahinjom.

PROČITAJTE JOŠ

Da stvar bude utoliko zanimljivija sve je počelo od jednog prizora sa ulice i crvenog „lamborginija“ u kom se nalazio Jokić.

Strahinja i Nemanja oduvek privlače veliku pažnju javnosti zbog specifičnog odnosa sa mlađim bratom, ali i svima ostalima koji pokušavaju da mu se zamere. Singer je ispričao jednu anegdotu koja najbolje pokazuje kako stoje stvari u porodici Jokić.

„Pričao sam sa Strahinjom ranije, pravio sam intervju sa njim povodom MVP priče koju sam radio. Jednom sam video Nikolu kako se vozi ulicom u blizini arene u crvenom ‘lamborginiju’. Pitao sam Strahinju da li je to Nikolin automobil, a Strahinja mi je rekao: Ne, to nije Nikolin, to je moj automobil (smeh). Pričao sam sa Strahinjom, veoma je zaštitnički nastrojen prema bratu. On je jedan od razloga zašto je Nikola imao toliko uspeha kada je otišao da igra za Megu. Strahinja ga je vodio, davao mu savete. Brat ima mnogo zasluga za ono što je Nikola postao“, ispričao je, između ostalog, Singer u intervjuu za Nova.rs.

Otkrio je i šta se dešava iza kulisa, iza reflektora i bliceva fotoaparata. Kakav je to zapravo Jokić?

„Nikola i ja smo prilično dobri, možemo da se šalimo i van terena. Rekao sam mu da ću možda doći u Srbiju, na kraju nisam došao, ali sam se nadao da ću biti tamo. Pitao sam ga: Da li ćeš biti tamo? Odmah mi je odgovorio: Reći ću ti gde sam, Majk, ali me nećeš naći. Nikada nisam bio u Srbiji, ali bih voleo da dođem. Znam nešto malo istorije, voleo bih da dođem u Sombor ako odem tamo sledeće godine. Jokić razume da ja imam posao koji radim, neće da mi odgovori na sva pitanja, ali razume me i poštuje. Imamo dobar odnos, zna da može da se našali sa mnom, a i ja mogu da se našalim sa njim. To je prilično važno da možete da se smejete i šalite na račun drugog. Imamo prilično dobar odnos i to veoma cenim. Ne tražim previše od njega, ali povremeno popričamo jedan na jedan i to mi mnogo pomaže.“

 

BONUS VIDEO Slavlje navijača u Milvokiju nakon osvajanja NBA titule

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram