Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Srpski košarkaš Nikola Jokić objasnio je kako se odlučio za potez koji je rešio meč sa Golden Stejt Voriorsima.

Denver Nagetsi su u noći između petka i subote slavili sa 128:123, a Jokić je imao 26 poena, 12 skokova i deset asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

To mu je bio 77. tripl-dabl u karijeri i ne bi vredeo prve pobede u sezoni da nije bacio sjajan pas za Brusa Brauna koji je laganim zakucavanjem rešio meč.

„Samo sam video Brusa tamo napred otvorenog i bacio sam loptu. Imali smo poen prednosti, a sa tri možemo da fauliramo, da branimo i ne možemo da izgubimo odmah. Mislim da je to bila dobra odluka“, rekao je Jokić posle utakmice.

Nagetsi su na minut i 15 pre kraja imali 121:111, a „ratnici“ su svejedno došli u priliku da pobede. Nikola kaže da u tim trenucima nije uopšte razmišljao, već je reagovao instinktom kad je asistirao za overu trijumfa.

„Ne znam, da budem iskren ne znam, samo sam ga video otvorenog i bacio sam loptu, posle sam se bavio razmišljanjem“, dodao je Jokić.

Na 15 sekundi pre kraja Voriorsi su imali koš za 124:123, pa je Jokić tada bacio pas saigraču u kontri i svestan je grešaka svog tima koji je lako mogao da proda pobedu.

„Nismo baš pokazali dobru egzekuciju, imali smo dve, tri izgubljene lopte u poslednjim minutima i moramo da budemo mirniji u tim situacijama.

Ali, pogađali smo penale, odigrali dobru odbranu i pravili pametne faulove. Generalno dobra pobeda za nas“, priznao je Nikola Jokić.

BONUS VIDEO: Lesor i Koprivica posle pobede nad Virtusom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar