Naša zemlja dugo čega ovaj duel.

Srbija će sigurno imati NBA šampiona pošto će u finalu igrati Denver Nagetsi i Majami Hit za koje igraju Nikola Jokić i Nikola Jović.

Iako Jović ima nešto manju ulogu nego Jokić, postati NBA šampion nije mala stvar, te ga je Jokić zbog toga hvalio.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrao je u istom timu u Srbiji u kom sam i ja. Jedan od njegovih trenera je moj kum, koji radi tamo. Rekao mi je godinu dana pre nego što će biti draftovan da je sjajan igrač i čovek. Da radi naporno i da ima talenat za NBA. Tako da, znao sam ga malo pre nego što sam ga upoznao. Nikada ga nisam gledao kako igra, samo isečke, ali nikad čitavu utakmicu“, rekao je Jokić, nakon čega je dodao:

„Mora to da kaže, brate. Šta će da kaže? Ne želim da ga upoznam? Da, dobar momak, dobra osoba. Video sam da je sve veći, videćemo da li će dobiti priliku da igra. Verujem da hoće, ima mnogo da ponudi.“

Otkrio je i da bazira svoju košarku prema legendi Timu Dankanu.

„Da oblikujem svoju igru prema njegovoj igri, verovatno, da. On je jedan od najboljih koji je igrao ovu igru. Radio je to sa lakoćom. Sećam se, igrao je protiv mene, ali je i dalje postigao najlakših 20 poena. Bio je tako strpljiv i mislim da je sjajan igrač na koga možeš da se ugledaš“, dodao je Jokić.

Prva finalna utakmica biće odigrana u noći između četvrtka i petka u Denveru (2.30).

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar