Nikola Jokić
Nikola Jokić, Foto: AP Photo/Nate Billings)

Nikola Jokić nastavlja da se poigrava sa svim klubovima u NBA ligi, a po starom običaju kada je imao podršku saigrača Denver je slavio. Nagetsi su bili srušili Oklahomu sa 99:95, a rezultat je mogao da bude i mnogo ubedljiviji.

Srpski centar je postigao 22 poena uz 16 skokova i šest asistencija, dok je sa druge strane bio dobar i Aleksej Pokuševski koji je stigao do sedam poena.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je moglo da izgleda potpuno drugačije na kraju, da je nakon furioznog početka Denver zadržao ritam. Predvođen Jokićem lako je stigao do 22:4. Ipak, tada počinje da pada koncentracija Denveru koji dozvoljava Oklahomi da se vrati u meč.

Jokić je istovremeno beležio nekoliko sjajnih poteza, a jedno njegovo dodavanje pred kraj druge četvrtine ostavilo je sve u čudu. Niko nije mogao ni da pretpostavi kako će dodati tu loptu, a Grin je još jednom samo lagano zakucao.

Kada je Oklahoma sa 29:19 dobila treću deonicu postalo je jasno da utakmica može da ode i u drugom smeru. Četvrta četvrtina je lako mogla da dovede do potpunog preokreta, ali mladi tim Oklahome to nije uspeo da sprovde u delo.

Jokić je sa dva slobodna bacanja zatvorio meč, a u trećoj deonici je još jednom bio „nacrtao“ poene Grinu koji je to lako završio.

NBA rezultati

Ponedeljak

Orlando – Vašington 100:102

Toronto – Nju Orleans 105:101

Hjuston – Minesota 123:141

Oklahoma – Denver 95:99

Dalas – Čikago

Golden Stejt – Klivlend

Portland – Sakramento

LA Lejkers – Memfis

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram