Suđenje Novaku Đokoviću
Foto: Screenshot Youtube The Truth

Suđenje Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta, počelo je sa zakašnjenjem 40 minuta posle ponoći, a jedini je spreman bio Entoni Keli, sudija na ovom slučaju. Ipak, ko je zapravo on?

Nakon što je Đoković proveo pet dana u pritvoru, konačno je napustio hotel kako bi sa svojim pravnim timom otišao na suđenje nakon koga će biti poznato da li će ući u zemlju ili ne.

PROČITAJTE JOŠ

Entoni Keli, jedan je od najboljih sudija ove zemlje. Kako se navodi u toku nedelje je dobio dokumenta i dokaze od strane Novakovih advokata tokom jučerašnjeg dana, a na prvom ročičštu se Đoković u Federalnom i porodičnom sudu nije pojavio.

Da bi konačno pravda mogla da pobedi svedoči izjava sudije Kelija pre samog početka suđenja.

„Mislim da nije nerezonski ako upitam, da li taj hotel u kojem odseda Novak ima mesto na kojem može da vežba i trenira? Ne očekujem da odgovorite na to pitanje, ali je realno postaviti ga“, rekao je Keli na saslušanju.

Na samom početku sudskog procesa još jednom je Keli pokazao da je nešto drugačiji od većine ostalih sudija.

Dok se govorilo o Dokumentu o nameri poništavanja (NOIC) koja je predata Novaku sudija Keli je zagrmeo.

„Gospodine Vud, moraćete da se vratite u prošli vek – ja mrzim akronime. Neće biti NOIC, neće biti OINK ili bilo čega te prirode“, rekao je advokatu koji je branio Srbina.

Keli je više od 29 godina radio kao advokat, a 10 je bio viši savetnik. Imao je slučajeva sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicija.

Radio je u Visokom sudu pravde i u Federalnom sudu kao praktikant. Rano se istakako u kompleksnim predmetima i čitavom nizu proceduralnih poslova. Jedan od njegovih istaknutih radova bio je predmet Banke Melburna 1990. godine, koji je tokom tri godine trajanja imao 100 iskaza i protiv iskaza.

Pravi ga glas poštenog sudije, a odškolovao je četiri osobe od kada radi kao sudija.

U dokumentu koji sadrži njegovu biografiju stoji da je stalno vodio ljude na kafu i portugalkse kolaće. Napisao se i knjigu o isttragama koje se bave slučajevima kada negde izbije iznenadni požar, što nije redak slučaj u Australiji.

Pisao je o industriji automobila i boja, a veliki je ljubitelj automobilskih trka.

Jednom je na nagovor ćerke postao i Uber vozač (kao taksista kod nas).

Vremenom je imao sve više posla i sve više sekretara, a svi ističu da je sa njim biilo uvek zabavno raditi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare