Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić dobio je svoje mesto u Ol-star petorci za ovu sezonu.

Jokić je među šestoricom najpopularnijih košarkaša u NBA ligi, ali nije kapiten svoje ekipe prvi put u karijeri na petom Ol-staru, jer je ispred dvostrukog MVP-ja lige završio as Los Anđeles Lejkersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta čast je pripala Lebronu Džejmsu zbog broja glasova navijača koji su pristigli na njegov konto.

Pošto se glasovi igrača računaju 50 odsto u konačnom zbiru, a glasovi medija i igrača sa još po 25 posto, Lebron je prevladao na kraju i završio na prvom mestu, dok je Srbin bio drugi.

Zanimljivo je da je Jokić po glasovima medija i kolega košarkaša završio na prvom mestu od visokih igrača zapada u NBA ligi.

Nikola je uzeo 5.418.036 glasova, dok je Lebron uzeo ravno dva miliona glasova više (7.418.116), ali je u konačnom skoru Somborac dobio 220 glasova igrača, a Džejms 193, dok je kod medija bilo ujednačenije.

Jokić je dobio 99 glasova novinara, dok je zvezda Los Anđeles Lejkersa dobila 95 glasova.

Svi ostali su dobili drastično manje, a jedan od onih kod kojih se vidi velika razlika u broju glasova navijača i košarkaških stručnjaka je Domantas Sabonis.

On je najbliži Džejmsu i Jokiću, po broju glasova medija i igrača sa po 46, ali mu navijači nisu bili naklonjeni.

Kada je reč o bekovima, Stef Kari je po broju glasova navijača bio prvi, a drugi po glasovima igrača i medija.

Kod Luke Dončića je stvar obrnuta, te je Slovenac bio drugi među navijačima i prvi po mišljenju košarkaša i novinara.

Na istoku nije bilo mnogo dileme, pošto je Janis Adetokumbo od visokih igrača bio prvi među navijačima i igračima, a drugi u očima novinara.

Prvo mesto je za medije trebalo da zauzme Džejson Tejtum, a kod bekova na istoku je „pobedio“ Kajri Irving u kog su najviše poverenja imale kolege i navijači, a mediji su ga smestili na četvrto mesto, dok su na prvom videli Donovana Mičela, a na drugom Džejlena Brauna.

Foto: Tanjug/AP

Jokić, Lebron i ostali će 72. Ol-star utakmicu odigrati 19. februara u Vivint areni u Solt Lejk Sitiju, odnosno od četiri sata izjutra po srpskom vremenu.

Treneri se biraju do dve nedelje pred Ol-star utakmicu po rangu na tabeli, a lani su to bili Monti Vilijams i Erik Spolstra.

Pobednik će biti odlučen nakon tri četvrtine u kojima vreme odbrojava standardno, dok se četvrta četvrtina igra na rezultat.

Primera radi, ako jedna ekipa posle tri četvrtine vodi 100:95, većem broju se dodaje 24, po broju koji je nosio Kobi Brajant i onda će 124 biti konačan, ciljani rezultat. Ekipa koja prva stigne do tog skora, pobeđuje.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar