Foto: PA/JOHN G. MABANGLO CORBIS

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić obeležava jedan mali jubilej ovog ponedeljka.

Tačnije, obeležavaju ga Denver Nagetsi koji su pre tačno devet godina na draftu „uhvatili“ najboljeg košarkaša ikada biranog tako nisko.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je bio 41. pik Denvera, a danas ima biografiju dostojnu Kuće slavnih. Pet puta Ol-star, pet puta u nekom od najboljih timova NBA lige, dva puta MVP regularnog dela sezone, MVP finala zapadne konferencije, MVP velikog finala.

I na kraju, od pre dve nedelje, NBA šampion. Sve to je Jokić postigao sa 28 godina koliko je napunio zimus.

„Pre devet godina na današnji dan, najbolji draft pik u istoriji“, napisali su Nagetsi. Timu iz Kolorada je subjektivno najbolji u svakom slučaju, jer je doneo timu jedinu NBA titulu.

Nagetsi su je ove godine osvojili u finalu protiv Majami Hita koji su savladali u pet mečeva. Jokić je na 20 utakmica plej-ofa bio sila na oba kraja parketa i mada nije blokirao rivale kao što umeju i mogu neki drugi visoki igrači, nadoknađivao je to energijom i pozicioniranjem, dok je u napadu blistao.

Prosečno je imao 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija kroz ceo plej-of u kom je sa 4:1 izbacio Minesotu, sa 4:2 Finiks, sa 4:0 Lejkerse i na kraju sa 4:1 Hit. I sve to je uradio čovek koji je biran tokom Tako Bel reklame. Nije malo. Ali, može još.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели nova.rs sport (@nova.rs_sport)

BONUS VIDEO Selektor Francuske o Jokiću i Srbiji: Nikola je nezaustavljiv, „orlovi“ su favoriti na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar