Nikola Jokić o doručku
Foto: Screenshot X 🏆Championship Otto

Ishrana Nikole Jokića, centra Denvera Nagetsa, neprestana je tema još od juniorskih dana kada je pio mnogo gaziranih sokova i jeo burek gotovo stalno. Ipak, tu praksu je odavno napustio ili, bolje rečeno, napustio je na letu za SAD.

Jokić je od dolaska u Denver postao surovi profesionalac i van terena kao što je godinama bio na terenu. Nema više nezdravih navika, ali ponekad voli da malo „pojača“ one dobre.

PROČITAJTE JOŠ

U okviru jednog intervjua otkrio je između ostalog šta voli da pojede za doručak. Čak je i samog sebe šokirao kada je počeo da nabraja, kao da je tek tada shvatio šta je sve uključio u meni.

Nije mogao da se zaustavi u nabrajanju, pa je shvatio da je preterao. Pogledajte i sami kako izgleda njegov savršeni doručak.

„Uh… Kajgana od pet jaja, uz to slanina, šunka i spanać. Ne sme da bude tečno, ne sme da bude previše suvo. Mora da bude savršeno. Onda, ovsena kaša – orasi, bademi, borovnice i med. Onda šejk u koji idu banana, šumsko voće i malo soka od jabuke. Bogami, to je oko 5.000 kalorija u tom doručku“, nasmejao se srpski centar koji je poručio da najviše voli dobru hranu i pogled u hotelu.

Jokić je jedan od najspremnijih igrača u NBA i igrača za koje je najteže naći rešenje kada ih treba čuvati. I ove sezone je prvi favorit za MVP nagradu, čime bi stigao do trećeg ovakvog priznanja u karijeri. Malo je igrača u istoriji NBA lige koji su osvajali ovo priznanje više puta.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare