Nikola Jokić statistika prvi u istoriji
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Srpski košarkaš Nikola Jokić visoko se kotira kao dodavač u izboru generalnih menadžera u NBA ligi.

Aktuelni MVP najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu je najbolji u pogledu dodavanja u izboru GM-ova.

PROČITAJTE JOŠ:

Tačnije, deli to mesto sa Lebronom Džejmsom. Njih dvojica imaju po 33 odsto glasova, a svi ostali su iza. I to daleko iza.

Na trećem mestu je Kris Pol iz Finiks Sansa sa deset odsto glasova, dok je Luka Dončić na četvrtom mestu sa sedam odsto glasova.

Na listi su se našli i Lamelo Bol, Fakundo Kampaco, Džejms Harden, Rasel Vestbruk i Trej Jang, dok je prošle godine dominantan bio Džejms sa 46 posto glasova.

Treba napomenuti da je Jokić prošle sezone sa pozicije centra imao 8,3 asistencije. Uz to je bio jedan od boljih poentera lige sa 26,4 poena po meču, a bio je dvocifren i u skakačkoj koloni sa 10,8.

Mnogo je buke podigao njegov izbor za MVP-ja, jer je uprkos dominaciji srpskog igrača veliki deo novinara i medija ostao naklonjen Džoelu Embidu, govoreći da bi on bio MVP da nije bio povređen.

Baš zbog toga je zanimljivo (i besmisleno) da je sada Nikola ubedljivo „pobedio“ u izboru za najboljeg centra sa šezdesetak posto glasova, ali zato nije na vrhu kao potencijalni MVP lige za sledeću sezonu.

Više se veruje u Kevina Durenta i Luku Dončića, dok je Srbin navodno tek treći najbolji Evropljanin u NBA ligi.

BONUS VIDEO: Dušan Macura je nekad bio dobar košarkaš, sada je još bolji kvizoman

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare