Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić prokomentarisao je dešavanja na nedavno završenom Kupu Radivoja Koraća.

Crvena zvezda je u subotu uveče pobedila Megu sa 96:79, ali je znatno uzbudljiviji meč odigran dan ranije, u petak.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastali su se tada Zvezda i Partizan u niškoj dvorani „Čair“ i crveno-beli su vratili minus od 18 poena iz prvog poluvremena da bi na kraju pobedili sa 83:75.

Meč je obeležen brojnim ružnim scenama, od greške sudija i isključenja Duška Ivanovića, do vređanja porodice Nebojše Čovića, prvog čoveka Zvezde, plakanja njegovog unuka i brojnih predmeta koji su uleteli na parket.

Dan su obeležila i dva prekida mečeva zbog divljanja navijača obe ekipe, Zvezde i Partizana, pa su iz Basket News-a zbog toga postavili pitanje Jokiću o tim dešavanjima. Nikola je ispratio samo poslednju četvrtinu derbija.

„Da budem iskren, to je deo naše kulture prilično dugo, tako je kako je. Mislim da je stvarno tužno što se utakmice prekidaju i mislim da moramo da počnemo obnovu iz temelja“, odgovorio je Jokić.

Napomenuo je da Evroliga ima svoj stepen priznanja zato što takvih stvari nema, što smo mogli da vidimo i u dva evroligaška derbija Zvezde i Partizana.

„Tako ćete biti priznati kao velika liga u Evroligi. Ali trenutno ima toliko toga da se uradi, tako da je veoma, veoma teško“, kazao je Jokić.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar