Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nikola Jokić, najbolji košarkaš Denvera, mogao bi da propusti prvu utakmicu u ovoj sezoni NBA lige.

On je odigrao svaki meč u regularnom delu, kao i u plej-ofu, ali je pred treći meč polufinala Zapadne konferencije njegov nastup u duelu sa Los Anđeles Klipersima pod znakom pitanja.

PROČITAJTE JOŠ

Uprava Denvera je Jokića prijavila na listu povređenih igrača, uz napomenu da će uoči početka utakmice, od 03.00 u noći između ponedeljka i utorka biti odlučeno da li će se naći na parketu.

Kako je javljeno, Jokić je doživeo uganuće desnog ručnog zgloba, što predstavlja veliki problem jer se radi o njegovoj šuterskoj ruci.

Uganuće znači povredu ligamenata, koje nastaje kod ekstremnih zaokreta, savijanja ili udaraca koji navode zglob u položaj koji nije uobičajen.

„Srećom, uganuće zgloba ne može da bude hronična povreda. Njegovo dugogočno zdravlje nije nužno u riziku, samo njegova mogućnost da zaigra u trećoj utakmici“, navode američki mediji.

Dodaje se i da će Denver biti u velikom problemu pošto sa njim na terenu ekipa postiže gotovo sedam poena više na 100 poseda.

Čekajući odluku o Jokiću, trener Majk Meloun razmatra, kako se ističe, da u startnu postavu uvrsti Majlsa Plamlija, koji je dao solidan energetski i defanzivni doprinos u utakmicama protiv Jute, ali je daleko od napadačkog uticaja na ekipu koji ima srpski centar.

U tom slučaju, rezerva bi bio mladi Bol Bol, koji je u plej-ofu odigrao svega 17 minuta i to uglavnom kada je utakmica bila odlučena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Holandija – Italija

Posle dugo vremena u tim Azura se vraća Đorđo Kjelini, ali u Holandiji Italija nije favorit, jer se kec plaća kvotom 2,40.

Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Holandija – Italija.

BiH – Poljska

Odolela je BiH u Firenci, sad hoće pobedu kod kuće za kvotu 2,70.

Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč BiH – Poljska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar