Nikola Jokić je još jednom zablistao u trijumfu Denvera nad Njujorkom sa 113:100 i tako nastavio da beleži neverovatne brojke.

Jedna slabija utakmica (uz upisanu pobedu) odavno ne tangira srpskog asa. Izašao je protiv Niksa sa željom da još jednom pokaže ko je najbolji košarkaš planete.

NIŠTA LEPŠE OD KOŠARKE ZA DOBRO JUTRO

Postigao je 30 poena, a na to dodao čak 14 skokova i 11 asistencija. Tripl-dabl. Ništa novo u slučaju Jokića, zar ne? Pogodio je 12 od 23 šuta iz igre, od toga je samo jednom bio neprecizan za tri poena. Imao je veliku podršku u Majkl Porter Džunioru koji je dodao 31 poen, a sjajno je koristio svaki put kada bi mu Jokić otvorio prostor.

Ponekad je dobro postaviti pitanje da li Jokić ima oči na leđima, da li vidi kroz zid ili prosto može da gleda u budućnost. Jednostvano ovakva dodavanja je sve, samo ne lako objasniti.

Jokić je navikao sve da bude ovakva veličina, ali ipak ponekad nije loše dati sebi dodatnih četiri minuta i 35 sekundi da se uživa u ovakvoj magiji.

Ako posle ovoga želite da vratite snimak zbog nečega, možda i mi možemo da vam pročitamo misli.

Porter je odlučio nedavno da ode u Meksiko, u Kabo San Lukas, a očigledno da se tamo i te kako dobro proveo jer je pomogao Jokiću da dođe do 22. tripl-dabl u sezoni. Pogodio je 13 od 16 šuteva iz igre, pa čak je dodao i sam sebi o tablu.

„Sada sam mu baš rekao: Idi u Kabo kad god želiš. Platiću za to“, rekao je Majkl Meloun, trener Denvera, posle susreta oduševljen partijom mladića.

Nagetsi od Ol-star pauze imaju skor od 13 pobeda i dva poraza.

Zašto je Denver bio tako motivisan? Nije zaboravio poraz od 38 poena razlike u „Medison Skver Gardenu“ od 25. januara. To je najubedljiviji poraz Nagetsa u sezoni.

Džejlen Bronson je postigao 26 poena za Njujork, a pratio ga je Ajzea Hartenštajn sa 20.

NBA rezultati

Petak, 22. mart

Orlando – Nju Orleans 121:106

Vašington – Sakramento 109:102

Hjuston – Čikago 127:117

Milvoki – Bruklin 115:108

Dalas – Juta 113:97

Denver – Njujork 113:100

Finiks – Atlanta 128:115

BONUS VIDEO Nikola Jokić slavio protiv Minesote u derbiju Zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar