Denveru je bilo potrebno pet utakmica, ali je uspeo da eliminiše Minesotu. Još jednom je bila ključna partija Nikole Jokića.

Odavno nije nikakvo iznenađenje da Nikola Jokić upiše tripl-dabl, a više to nije nikakva novina ni u NBA plej-ofu. Ovog puta je spakovao 28 poena Minesoti u pobedi od 112:109 (pobeda u seriji sa 4-1), ali je svoj uticaj dodatno podvukao kroz druge statističke podatke.

Čak 17 skokova i 12 asistencija uz po dve ukradene lopte i blokade dovoljno govori da se Jokić pitao za bukvalno sve što se dešavalo na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je, ipak, imao neočekivano loš šut iz igre. Samo osam pogođenih šuteva iz 29 pokušaja (promašio je osam od prvih 10 pokušaja) uz čak pet promašaja za tri (3/8) mogli su da naprave problem Denveru.

Mogli su, ali naravno nisu jer je Džamal Marej ubacio u plej-of režim rada. Ubedljivo najbolji igrač procentualno nakon 20 odigranih plej-ofa utakmica u istoriji ovog puta je dodao 35 poena uz četiri skoka i pet asistencija.

Jokić je loše počeo susret, ali je pogađao kada je bilo najbitnije. Vezao je čak osam poena kada se meč lomio i tako odbio svaki napad Minesote. Majkl Meloun je došao do 25. pobede u plej-ofu od kada trenira Denver i tako je prevazišao Daga Moa.

Jokić je upisao treći tripl-dabl u plej-ofu sa 25 i više poena, 15 i više skokova, te 10 i više asistencija. Sada je u istoriji na drugom mestu po broju takvih učinaka, izjednačen je sa Viltom Čemberlejnom i Oskarom Robertsonom, a ispred njega je samo Lebron Džejms (4).

Denver u polufinalu Zapadne konferencije čeka Finiks koji je sa 136:130 dobio LA Kliperse i tako zakazao okršaj koji se čeka sa nestrpljenjem.

Minesota je u jednom trenutku imala prednost od 25:12, ali onda se Denver probudio. Iako je nastavio da igra u ritmu sa samo osam igrača, Denver deluje kao pravi tim. Čekali su do 10 minuta pre kraja susreta da Majkl Porter Junior postigne prve poene, ali čak i bez toga je imao veliki uticaj na igru.

Bez ikakve dileme su presudna bila slobodna bacanja. Denver ih je pogodio 32 od 36 (Jokić 9/10). Minesotu je još jednom predvodio Entoni Edvards sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Karl Entoni-Tauns dodao 26 poena, 11 skokova i tri asistencije.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar