Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Screenshot Youtube Z. Highlights

Nikola Jokić je još jednom morao da provede gotovo čitav meč na parketu i još jednom je pokušao da donese trijumf Denveru u poslednjim minutima, ipak ovog puta su Los Anđeles Klipersi izdržali njegove napade i slavili sa 87:85. Jokić je promašio šut za pobedu preko igrača iz izuzetno teško situacije.

Srpski centar je još jednom briljirao, doduše sa nešto manje poena nego što nas je uobičajeno navikao.

PROČITAJTE JOŠ

Na parketu je proveo 37 minuta, postigao je 21 poen, ostvario je 13 skokova i dodao i osam asistencija. Bio je efikasan i u odbrani, stigao je do jedne ukradene lopte. Šutirao je 9/14 iz igre, te nastavlja da igra na izuzetno visokom nivou sa velikim procentima šuta. Za tri poena je bio precizan jednom iz tri pokušaja.

Srpski centar je imao niz spektakularnih asistencija, neke od njih bile su one koje je samo on mogao da izmisli. Samo je on video da bi lopta mogla tu da prođe, iako se nalazila prava šuma ruku. Uz to se istaklo jedno monstruozno zakucavanje nakon sjajne akcije.

Jokić je pokazao na ovom meču sve što zna, šut unazad uz istek sirene, poene iz odbojke, poeni iz niskog posta, poeni nakon naskoka sa visokim lukom, pogađanje trojki preko igrača, ma prosto svaki košarkaški element je bio tu.

Završni minut

Meč je ušao u neizvesnu završnicu pre svega zbog majstorija Jokića. Amir Kofi i Nikolas Batum su pogodili dve trojke za redom za 86:81, a onda Eron Gordon uspeva da položi nakon dodavanja Jokića.

Srbin uzima loptu u sledećem napadu i postiže dva poena, a na kraju je sa 10 metara promašio šut za pobedu. U poslednjih 10 minuta je Denver postigao samo sedam poena i to ga je koštalo trijumfa.

Najefikasniji u Denveru bio je Eron Gordon sa 30 poena uz 12 skokova, dok je Džef Grin dodao 12 uz četiri skoka. Kofi je postigao 18 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok su Redži Džekson i Men dodali po 13 poena (od čega je Men ubacio devet poena u poslednjoj deonici).

Klipersi su upisali četvrtu pobedu u 10 mečeva od kada su povređeni i Pol Džordž i Kavaj Lenard.

NBA rezultati

Sreda

Vašington – Oklahoma 122:118

Toronto – Finiks 95:99

Čikago – Detroit 133:87

Memfis – Golden Stejt 116:108

Nju Orleans – Minesota 128:125

LA Klipers – Denver 87:85

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar