Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver juri istoriju protiv Golden Stejta, a rival ima najveću "vatrenu" moć".

Košarkaši Denvera uspeli su u četvrtoj utakmici da konačno savladaju Golden Stejt rezultatom 126:121 i ostanu u igri u plej-ofu.

Smanjili su na 3:1 u seriji i još uvek se nadaju d amogu da urade nešto što niko nikada nije uspeo, a to je da proekrenu 0:3, a u tome će im velika prepreka biti Klej Tompson.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajni bek i deo takozvanih „spleš bradersa“ koje čini zajedno sa Stefom Karijem je posle više od dve godine pauze zbog povrede pronašao pravu formu i to u najgorem trenutku za Denver.

On je do sada u seriji protiv ekipe Nikole Jokića postigao 21 trojku što je najviše od strane jednog igrača u plej-ofu ove sezone.

Upravo je on bio razlog zašto Denver nije uspevao da slomi Golden Stejt u četvrtoj utakmici i ranije reši meč i tako omogućio do tada lošem Kariju da u poslednjoj deonici skoro ukrade utakmicu serijom poena

Tompson tako u proseku postiže 5.25 trojki po meču što je impresivan podatak ako se uzme u obzir da Denver mora da čuva i Karija, Pula, Viginsa, Bjelicu, Grina… Svi oni u manjoj ili većoj meri mogu da pogode za tri poena

Timski pogađaju 15.8 trojki što je najbolji učinak odmah iza Dalasovih 16 po utakmici, dok su po procentu treći sa 42.4, a ispred su samo Filadelfija i Bruklin.

Tako da se iz partija koje pruža Klej Tompson najbolje može videti koliko je težak zadatak pred Denverom.

#social-embed_1

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar