Nije mogao da podnese nepravdu.

Srbija je doživela poraz u prijateljskom meču protiv Slovenije rezultatom 97:92 posle produžetaka u okviru priprema za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i Evrobasket. U grotlu dvorane „Stožice“ videli smo istinski spektakl i borbu na nož zbog čega je vladala velika nervoza.

PROČITAJTE JOŠ...

Sudije su tokom celog susreta navlačile na stranu domaćina i svaku spornu loptu sudile u korist Slovenije, a sve je kulminiralo u završnici utakmice.

Tada je svaka sporna odluka išla na štetu Srbije, a jedan momenat je posebno razbesneo brata Nikole Jokića, Nemanju.

On je gledao meč sa svojom lepšom polovinom, Nikolinom ćerkom i roditeljima i žustro je bodrio svog brata i reagovao na sudijske odluke.

U jednom momentu tokom dramatične završnice su sudije dosudile sumnjiv faul Kaliniću što je bio okidač za Nemanjinu reakciju.

Ustao je sa mesta pored terena na kojima je sedeo i krenuo da urla. Kipteo je od besa i vikao na sudiju koji je bio samo nekoliko metara udaljen i nije mogao da se smiri. Vikao je uporno dok ga je sudija ignorisao, izgledao kao da će da preskoči ogradu da bi se posle skoro minut izliva besa smirio.

PROČITAJTE JOŠ

Reagovao je i nešto kasnije ali znatno blaže, ali je bilo jasno da nije mogao da podnese domaćinsko suđenje.

Ni Jokiću se nije svidela odluka slovenačkih sudija, pa je ušao u raspravu koja nije rezultirala plodom.

Tokom poslednje deonice je zbog jedne odluke odreagovao i selektor Svetislav Pešić i ušao u teren pa je dobio tehničku grešku, a usput se sporečkao i sa navijačima.

Inače, Nikolina braća Strahinja i Nemanja dobro su poznata i ovdašnjoj i američkoj javnosti po spremnosti da brane svog brata.

Kada je početkom prošle sezone ušao u sukob sa Markifom Morisom braća su javno pretila američkom košarkašu pokazujući da su zbog njega spremni na sve.

BONUS VIDEO Nikola Jokić podučava Dejana Davidovca na utakmici protiv Slovenije