Zaista deluje neverovatno, ali kako sada stvari stoje videćemo presedan u NBA ligi. Aktuelni šampioni NBA Denver Nagetsi neće doživeti zvanični prijem predsednika Džoa Bajdena.

Uobičajena je praksa da predsednik Sjedinjenih Američkih Država primi prvake svih profesionalnih liga ove zemlje nakon osvajanja titule. I u tim prilikama su nastajali neki čuveni snimci, poput onog kada je Travis Kelsi, nakon osvajanja titule sa Kanzas Siti Čifsima stao za pozornicu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedini problem? To je pozornica sa koje može da se obrati samo, jedino i isključivo američki predsednik.

Primetićete da Denver do sada nikada nije bio u Beloj kući (nikada nije bio šampion), a po svemu sudeći i ove sezone se to neće desiti. Nikola Jokić je uvek govorio da mu je bitna samo košarka i da su mu sve propratne aktivnosti (poput medijskih obaveza, parada ili zvaničnih poseta) dodatno opterećenje. Taj duh je preneo i na ostale saigrače, pa se čini da niko nije preterano razočaran što neće putovati u Vašington.

Nagetsi su fokusirani da budu prvi u Zapadnoj konferenciji i sve su podredili tome kako bi imali prednost domaćeg terena sve do velikog NBA finala, a ako se tamo nađu i igraju protiv bilo kog drugog kluba osim Boston Seltiksa i tada će imati prednost. Naravno u slučaju da se situacija na tabeli Zapada i Istoka ne promeni do tada.

Od Ol-star pauze su Nagetsi najbolji tim lige sa skorom 10-1 i predstavljaju pravi primer ekipe koja želi da odbrani titulu. Zapravo je njihov ofanzivni i defanzivni rejting još bolji negoprošle sezone, pa zbog toga ih mnogi i vide kao glavne favorite da dođu i do drugog prstena.

Ipak, sve je podređeno košarci, pa niko sada ne razmišlja o tome da izgubi dan ili dva zbog neke posete, pa makar ona bila i u radnim odajama predsednika SAD.

Naime, trebalo je krajem januara da se dogodi ta poseta, ali je kancelarija Džoa Bajdena, predsednika SAD, otkazala to viđenje sa Nikolom Jokićem i saigračima. Odlučeno je da sledeći termin bude 18. marta i tu dolazimo do problema na koji je ukazao Kris Hajns sa TNT.

Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Nagestima je prioritet da završe na prvom mestu Zapadne konferencije, a zbog velike gužve bi žrtvovanje i jedne utakmice moglo da bude pogubno.

„Prošle nedelje sam informisan da su Nagetsi zabrinuti odjednom jer posle 18. marta, odmah sutradan igraju protiv Timbervulvsa u Minesoti, a ta utakmica je sada mnogo bitnija nego u trenutku kada je došlo do promene termina. Nagetsi su doneli tešku odluku, pa će otkazati put u Belu kuću. Želim da budem jasan, to čista, košarkaška odluka“, poručio je Hajns.

Nagetsi i Bajdenova administracija su pokušali da dođu do zajedničkog jezika, ali se ovog puta to nije desilo. U pitanju je presedan jer se retko kada kroz istoriju dešavalo da šampione ne dočeka predsednik.

BONUS VIDEO Sjajni Jokić vodio Denver do pobede nad Lejkersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar