aleks inglis o nikola jokic denver nagets mvp najbolji istorija
Foto: Tanjug / AP Photo / David Zalubowski

Srpski centar Nikola Jokić ubacio je neverovatna 22 poena za prvih 12 minuta u utakmici protiv Juta Džeza, što mu je lični rekord karijere za četvrtinu.

Košarkaš Denver Nagetsa bio je posebno motivisan da odigra jednu od najboljih četvrtina u karijeri uopšte, protiv tima koji je od početka sezone dominirao zapadom NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Juta i Denver su i „stari znanci“ iz prvog kola plej-ofa prošle godine, kada su se Nagetsi provukli do polufinala zapada kroz sedam utakmica.

Koliko su i Jokić i Nagetsi bili „on fire“, odnosno u ritmu za šut u prvih 12 minuta svedoči i činjenica da su pogodili čak 80 posto šuteva (16/20, 8/9 trojke) upućenih ka košu Džeza, a rezultat je bio 43:29 u korist tima iz Kolorada.

Srbin je za tih 12 minuta uhvatio i tri lopte i podelio dve asistencije. Treba napomenuti da je Juta Džez trenutno prvoplasirani tim zapada NBA lige.

Nagetsi putem svog naloga na društvenim mrežama, slučajno ili namerno nisu propustili da naglase kako je Jokić najbolji centar u NBA ligi, baš u meču kad naspram njega stoji Rudi Gober, najskuplje plaćena „petica“ u istoriji lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare