Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović kaže da ga je zabolelo što je promašio bitno slobodno bacanje u napetoj završnici drugog meča finala ABA lige s Partizanom.

Zvezda je poslednjim sekundama otklonila dileme i rešila pitanje pobednika meča koji je potrajao skoro dva sata i deset minuta – 85:81.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imaju dobar tim i uspeli smo da ga dobrom timskom odbranom i nekim kvalitetnim rešenjima u napadu pobedimo i za sada uradimo veliki posao“, rekao je Ivanović posle meča.

Bek crveno-belih je blistao u prvom meču, u drugom je ubacio 12. Meč je obeležio incident Matijasa Lesora sa navijačima Partizana, a ono što se nije videlo su i „varnice“ između Radeta Zagorca i Ivanovića.

„To je u toku igre nešto bilo, ništa strašno. Rade i ja smo prijatelji, igrali smo zajedno i sve je to ok“, spustio je loptu igrač crveno-belih.

Prokomentarisao je i situaciju pri rezultatu 82:79 za Zvezdu, na 12 sekundi pre kraja, kada je promašio jedno od dva slobodna bacanja i doneo svom timu 83:79.

„Bilo mi je teško, bilo je bitno bacanje i najbitnije je da se dobro završilo, to je to“, kratko je ocenio Ivanović.

Svestan je da će ekipa Partizana, koja je sada videla da može da izađe na kraj sa Zvezdom, reagovati.

„Oni će definitivno da naprave ozbiljnu reakciju na sve ovo što se dešavalo na našem terenu i moramo da analiziramo sve njihove prednosti i gde su nas kažnjavali na ova dva meča“, naveo je Ivanović.

Nadovezao se tvrdnjom da ne zna šta se desilo na kraju druge utakmice, kada je Lesor krenuo da se sukobi sa nekim iz publike, ali se našalio i konstatovao da su uvrede navijača nešto uobičajeno na ovim prostorima.

Košarka, Crvena Zvezda, Partizan, Aba liga, finale
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Pa dobro, šta da vam kažem kad je na ovim prostorima to tako, ulazi u tvoju platu“.

Napravio je i paralelu između Zvezde i Budućnosti, za koju je igrao pre nego je prešao na Mali Kalemegdan.

„Drugačije je, jer Zvezda je tim koji osvaja titule ima imperativ, Budućnost je malo drugačija, a kad bih uporedio, ovde je definitivno veća tenzija“, zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO: Jabusele i Tavares posle pobede reala nad Barselonom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram