Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Nemačke osvojili su bronzanu medalju na Evrobasketu u Berlinu, a njeni košarkaši Franc Vagner i Denis Šruder podelili su utiske posle turnira.

Nemci su pobedili Poljake 82:69 u meču za treće mesto i treći put se našli na evropskom postolju, pošto su uzeli zlato 1993. i srebro 2005.

PROČITAJTE JOŠ:

Franc Vagner je bio jedan od najboljih igrača svog tima na ovom turniru.

„Ne mogu opisati osećaj. Nisam svestan šta smo uradili kao grupa. Stalno pričam, sjajno je videti saigrače u ekipi koji su uložili napor, ne samo ovog leta, već i svih prethodnih. Videti njihovu radost je najlepša stvar“, rekao je Vagner.

Pričao je i o tome koliko je napredovao tokom turnira, na kom se pojavljivao na parketu u momentima kad je Nemačkoj bila potrebna trojka i precizan šut.

„Mislim da sam naučio mnogo, mnogo uspona i padova tokom turnira. Nadam se da ću nastaviti da napredujem“, uveren je Vagner.

Denis Šruder je odigrao odličan turnir i očekuje se da bude u najboljoj petorci.

„To moraju biti najkorisniji košarkaši timova, neko ko je uspeo najviše. Na primer, Mateuš Ponitka. Dovukao ih je do među četiri najbolje ekipe, trebalo bi da bude u najboljoj postavi. Pobedili su Sloveniju. Videćemo kako će na kraju biti“, istakao je Šruder.

Šruder je neko ko ne pokazuje mnogo emocija nakon ovakvih uspeha.

„Niko nije verovao u nas da ćemo osvojiti ovo… moram otići u svlačionicu, razmisliti, ispisali smo istoriju“.

BONUS VIDEO: Dimitris Itudis o ispadanju Grčke i Srbije, Janisu i Jokiću: Ko nas je to video u finalu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar