Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Nemačke osvojili su bronzanu medalju pobedom nad Poljskom 82:69 u meču za treće mesto na Evrobasketu u Berlinu.

Nemci su tokom meča pokazali da su bolji tim, dok su Poljaci ostali „hit za jedan dan“, kada su pobedili Sloveniju u četvrtfinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Slab start, izgubljene lopte i promašene trojke, a do poluvremena nisu imali nijednu iz deset pokušaja, olakšali su posao Nemačkoj, ali je meč rešen tek u četvrtoj deonici.

Poljska se vratila kao feniks i od dvocifrenog minusa u četvrtoj deonici došla do izjednačenja, ali je Johanes Fojtman dao dve veoma bitne trojke, Denis Šruder mu se priključio još jednom i Nemačka je pred kraj uspela da se odlepi i trijumfuje.

Domaćin je u utakmicu ušao kao favorit, jer je ubacio preko 100 trojki na prvenstvu, a imao je i epitet ekipe koja je sa 93,3 poena po meču bila najefikasnija na šampionatu.

Mihal Sokolovski se trudio koliko je mogao da drži Poljsku u igri, Ej Džej Sloter je falio Poljacima, ali je bio dobro zatvoren, dok se Denis Šruder razulario.

Mateuš Ponitka je na startu trećeg perioda napravio četvrti faul, pa je bio praktično isključen iz igre, što je u zbiru donelo treću medalju Nemaca sa Evrobasketa.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvo poluvreme stalo je u tih pet minuta između 15. i 20. kada je Nemačka napravila seriju 13:0 i odlepila se od 21:20 na 34:20.

Pogađali su tada Obst i Šruder, ali se očekivalo da se i Poljacima „otvori“ dizna. Prvu trojku je u nastavku postigao Sokolovski.

Time je nagovestio čak šest koje će njegova selekcija ubaciti u tom periodu, a Jakob Garbač se pojavio kao junak u nedostatku Sloterovog učinka.

Do početka četvrte deonice topila je Poljska prednost Nemaca šutem spolja, Garbač je imao 4/4, pa je Poljska njegovim šutem iz ugla uspela da izjednači na 59:59, sedam i po minuta pre kraja.

Međutim, baš u tim momentima su počeli da pogađaju Johanes Timan i Fojtman, pa zatim i Šruder i kada je novi bek Los Anđeles Lejkersa pogodio za 73:64, četiri minuta pre kraja, sve je praktično bilo rešeno.

Najefikasniji je kod pobednika bio upravo Šruder sa 26 poena, Fojtman je imao 14, a svi ostali ispod deset.

U poraženom timu se istakao Mihal Sokolovski sa 18 poena, pratili su ga Jakub Garbač sa 12 i Ej Džej Sloter, koji je meč završio sa deset poena.

Nemačka – Poljska 82:69 (19:14, 17:9, 18:26, 28:20)

Dvorana: Mercedes Benz arena, Berlin; Sudije: Konde, Roso, Baki

Nemačka: Gifi 2, Holac 0, Lo 5, Obst 9, Šruder 26, Sengfelder 0, Tajs 9, Timan 6, Fojtman 14, Vagner 8, Vajler-Bab 3, Boterman 0.

Poljska: Balcerovski 4, Cel 3, Đeva 8, Garbač 12, Kolenda 0, Mihalak 1, Olejničak 0, Ponitka 9, Šenk 0, Sloter 10, Sokolovski 18, Žiškovski 4.

KRAJ! Nemačka - Poljska 82:69

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar