Foto: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Košarkaši Filadelfije pobedili su Vašington sa 113:107, što je bio ujedno i zvanični NBA debi za Denija Avdiju.

PROČITAJTE JOŠ

Sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije, ubacio je  sedam poena uz četiri skoka i asistenciju, šutirao je 2/2 za tri uz jedno slobodno bacanje, a zanimljivo je da mu je +/- indeks bio 14, iako je njegov tim izgubio.

Dodao je učinku ukradenu i izgubljenu loptu, ali je pobedu „oteo“ Džoel Embid, koji je dominantno u reketu odigrao poslednju četvrtinu, pa je meč završio sa 29 poena i 14 skokova.

To je ujedno bio osmi uzastopni poraz Vizardsa od Filadelfije, a Avdija će pamtiti dobru defanzivnu partiju, zbog čega ga je trener pohvalio, nije želeo ni da forsira šut srpski Izraelac.

„Bila je ovo prva utakmica, svi su uzbuđeni. Šutirao sam kada sam za to imao priliku, ne želim ništa da forsiram. Hoću da budem strpljiv, ovo je samo prva utakmica. Kroz sezonu, bićemo sve bolji“, rekao je Avdija.

Rasel Vestbruk je došao do 147. karijernog tripl-dabla već pred kraj treće deonice, na kraju je imao 21 poen, 15 asistencija i 11 skokova.

Posle meča, trener Skot Bruk pohvalio je Avdiju.

„Bio je fanastičan. Znam da ima samo 19 godina, ali igra sa toliko posvećenosti i strasti. Hoće da radi, da bude dobar. Da li je mogao da dobije više prilika u napadu? Mislim da će to doći na svoje. Krzo sezonu ćemo učiti šta je najbolje. On će polako učiti, ovo je period sazrevanja. Mislim da je on igrač koji zna da igra pobedničku košarku. Na kraju, to je sve što me zanima“, rekao je Bruks.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar