Virtus
Foto: Pedja Milosavljevic/starsport

Miloš Teodosić uskoro završava epizodu u Virtusu iz Bolonje, a njegova budućnost je jedna od najintrigantnijih košarkaških tema.

PROČITAJTE JOŠ

Kao i pre dve godine kada je Teodosić postao slobodan igrač nakon rastanka sa Los Anđeles Klipersima pojavile su se spekulacije da bi mogao da dođe i u Crvenu zvezdu.

Ipak, u ovom trenutku je ta priča daleko od realne iz najmanje dva razloga.

Godinama je govorio da bi došao u Zvezdu kada još uvek nešto može da pruži crveno-belima, ali je nakon odluke da obuče dres Virtusa verovatno zauvek zatvorio ta vrata.

„Nikako ne bih voleo da budem deo toga što se dešavalo prošle sezone u finalu ABA lige“, izjavio je 32-godišnji Valjevac, misleći verovatno na incidente i tenziju koji su obeležili duele crveno-belih i podgoričke Budućnosti.

Tada je postalo realno da verovatno u karijeri neće obući dres kluba za koji navija.

„Sada mislim da više ne postoji realna opcija. Jako sam želeo, ali nekada je i bolje da neke svoje snove ne ostvariš, nego da ne bude onako kako si u svojoj glavi zamišljao“, smatra Teodosić.

U ovom trenutku postoji interesovanje nekoliko evroligaških ekipa za potpis igrača koji je proglašen za MVP Evrokupa.

Teodosić je ovim priznanjem postao prvi igrač u istoriji koji je dva puta osvojio priznanje (prethodno u sezoni 2019/2020), a uz njega su po jednom najkorisniji bili Skoti Vilbekin iz Darušafake i Pjerija Henri iz Uniksa.

Kako i ne bi kada se zna da je izvodio poteze koji nisu nikada viđeni (dodavanje glavom) ili one koje smo imali prilike da vidimo samo jednom u nekoliko godina (lopta oko struka).

Poraz od Uniksa u polufinalu ostavio je Virtus bez evroligaškog mesta, a tim iz Bolonje će izvesno promeniti trenera Aleksandra Đorđevića. U totalnom remontu se očekuje da klub napusti i Stefan Marković, kao i kapiten naše reprezentacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare