Nenad Stefanović
Nenad Stefanović; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Od početka nove sezone ABA lige FMP je upisao četiri trijumfa u pet kola.

U poslednjem su „panteri“ slavili protiv Budućnosti sa 96:91, te barem na 24 sata bili predvodnici Jadrana.

PROČITAJTE JOŠ

Nenad Stefanović, trener FMP, pojasnio je šta je bilo ključno da se sruši tim iz Podgorice.

„Čestitam mojim momcima na izvanrednih 30 minuta jer smo od desetog počeli da igramo. Rekao sam u najavi utakmice da Budućnost igra izvanrednu košarku, videli ste prvu četvrtinu i koliko mogu da budu opasni iz svih pozicija, sa linije za tri poena, sa niskog posta… Primili smo 31 poen u prvoj četvrtini, a onda u drugoj i trećoj četvrtini zajedno 31. Mislim da je odbrana dobila utakmicu, bez obzira na visok rezultat. Igrali smo sa njima četiri puta prošle godine i imali smo ogromnu motivaciju. Imamo utisak da smo bar jednom zaslužili da dobijemo, jeste se promenio trener i igrački kadar, ali baš smo želeli da dobijemo ovaj meč. Drago mi je zbog mojih momaka što smo skinuli jedan veliki skalp dosta rano u sezoni. Sigurno je da nama snagu daje trening. Nismo imali za utakmicu sa Crvenom zvezdom dovoljno vremena da se spremimo, a ove nedelje smo imali šest kvalitetnih treninga. Svih 12 je igralo i doprinelo. Idemo dalje“, počeo je Stefanović.

Foto: Starsport

Zatim je pojasnio probleme koje je imao pre početka susreta.

„Nismo želeli u kadrovskim problemima da tražimo izgovor za ovu utakmicu. Izundu i Janković su stisli zube za ovu utakmicu, Vujičić je bio pod temperaturom, Nerandžić je imao problem sa ramenom. Čestitam im što su izdržali“, rekao je Stefanović.

Posebno se osvrnuo na partiju Trenta Frejzera.

„Mene raduje što je Frejzer imao jednu izgubljenu loptu i što je igrao odličnu odbranu. Mislim da ekipa uvek izbaci nekog novog i mislim da su nas danas na utakmici stabilizovali momci sa klupe poput Jankovića, Nerandžića, Šaranovića, Čarlsa… Čini mi se da kod nas ima igrača koji bi trebalo da budu kandidati za reprezentaciju. Naši igrači su na raspolaganju da igraju za reprezentaciju, svi, ima ih 12“, istakao je trener FMP.

BONUS VIDEO Navijanje pred meč Zvezda – FMP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar