Foto: FMP

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da ne može da daje nikakve prognoze pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća i dodao da njegov tim ima svoje želje, ali da ne može nikome da preti.

„Kup je specifično takmičenje koje zaista svima daje šansu, ne mogu da kažem podjednake šanse, ali svima daje šansu da dodju do trofeja. Svedoci smo da su u prošlosti i druge ekipe osvajale takmičenje, iako uglavnom pripada ‘večitima’, ali bilo je drugih timova u finalu i iznenadjenja“, rekao je Stefanović, prenosi klub.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mogu stvarno da dajem neke prognoze i opet kažem da i dalje ne znam u kakvom ćemo sastavu biti, ali i da znamo ne volim da dajem nikakve prognoze. Samo razmišljamo o narednoj utakmici i verujem da svi odlaze u Niš da osvoje Kup, a ne na izlet“, dodao je on.

Košarkaši FMP-a će sutra u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu igrati protiv čačanskog Borca.

„Sigurno je da mi koji puno treniramo, odričemo se i dajemo sebe i imamo takav tim koji svaku utakmicu želi da pobedi… imamo svoje želje, ali zaista ne možemo nikome da pretimo“, rekao je Stefanović.

Govoreći o Borcu, on je naveo da čačanski tim „igra izvanredno u poslednje vreme“.

„Jedan razlog za to je jer se veoma dobro poznaju i dugo su na okupu, drugi je što Marko Marinović radi odličan posao, a treće je što su se kompletirali“, rekao je Stefanović.

On je podsetio da je Borac gotovo celu sezonu bio bez nekoliko igrača.

„Sada su ostali bez Save Lešića što je veliki hendikep, ali imaju mnogo veći broj igrača na raspolaganju u spoljnoj liniji nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone i to se vidi po njihovoj igri kako u odbrani, tako i u napadu“, rekao je Stefanović.

„Borac je tim koji je prepoznatljiv po šutu za tri poena, imaju veliki napadački talenat i to su neki ciljevi – da obratimo pažnju na njihove šutere za tri poena, a skoro svi su dobri šuteri i to je jedan od glavnih zadataka koji nas očekuju“, zaključio je on.

FMP je u Niš otputovao sa sledećih 13 igrača: Marko Radonjić, Marko Pavićević, Milutin Vujičić, Brajs Džons, Nikola Šaranović, Danilo Tasić, Ebuka Izundu, Ranko Simović, Nenad Nerandžić, Aleksa Stepanović, Stefan Lakić, Marko Gušić i Nikola Manojlović.

Utakmica izmedju FMP-a i Borca iz Čačka na programu je sutra od 18.00 u dvorani Čair. Pobednik ovog meča će u polufinalu u subotu igrati sa boljim iz duela Partizan – Borac Zemun.

BONUS VIDEO Zvezda reprezentacije Australije laktom udarila reprezentativku Srbije Jovanu Nogić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar