Nenad Krstić
Nenad Krstić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan je od onih koji su Dudu najbolje poznavali.

Nenad Krstić, bivši kapiten reprezentacije Srbije, govorio je o odnosu koji je imao sa Dudom Ivkovićem, ali i o tome koliki značaj ima otvaranje novih sportskih terena.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaški teren koji je u utorak otvoren pored „Štark Arene“ nosi naziv Dušan Duda Ivković.

„Pre svega pozdravljam ovakve akcije i sam sam lično dobio teren u Kraljevu i znam koliko znači to mladim naraštajima, a pogotovo su mi pomešana osećanja što ovaj teren nosi naziv Dušana Dude Ivkovića. Skoro smo ga izgubili i nadam se da neće ostati samo na ovome. Duda je zaslužio mnogo i nadam se da je ovo samo početak nekih stvari koje će nositi naziv Duda Ivković“, rekao je Nenad Krstić.

Ivković i Krstić su sarađivali i na reprezentativnom i na klupskom nivou, ali su se i van terena odlično slagali.

„Jako je tesko to sad reći u par recenica. Duda je meni bio trener šest godina u reprezentaciji i dve godine u klubu i ja sam stvarno dosta naučio od njega i volim da kažem da sam i na van terena dosta naučio. Na terenu znamo ko je on, a van terena je bio veliki gospodin koji je plenio energijom i harizmom gde god se pojavi. Stvarno sam imao čast da sarađujem sa njim“.

Osvrnuo se i na značaj otvaranja sportskih igrališta na kojima stasaju neki novi kapiteni i lideri reprezentacija.

„Mislim da je to jako značajno, pogotovo ovaj teren pored „Arene“ odiše košarkom i mislim da će to značiti deci koja tek kreću da se bave sportom. Sve je više i više ovakvih terena i sve se više ulaže u sport napolju“, zaključio je Krstić.

BONUS VIDEO Minut ćutanja za Dudu Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar