Foto: Fiba.basketball

Domaćin završnice Evrobasketa odigrao je čudesno u četvrtfinalu i za finale će u petak na megdan Španiji.

Foto: Nova.rs

Košarkaši Nemačke odigrali su savršenu utakmicu, teško je drugačije opisati šta su priredili Grčkoj u Berlinu – 107:96.

PROČITAJTE JOŠ...

Nemci su uspeli nemoguće, jer niko pre njih nije pobedio a da je primio 60 poena za poluvreme. Trojka Kostasa Slukasa sa centra je ispisala 57:61 na semaforu

„Teško je zaustaviti ih ofanzivno, sjajni su i imaju silu u Janisu. On je poseban, petorica moraju da ga čuvaju. Bitno je da ga naterate da nekome prosledi loptu i da neki drugi momci igraju“, rekao je Nils Gifaj.

Napravili su čudesnu seriju 20-1 u trećoj četvrtini i spektakularno prošli u polufinale.

„Mi smo se napajali energijom navijača, oni su se napajali našom. Sada će sa Španijom biti sjajan meč, oni zaslužuju veliko poštovanje. Uspeli su da se vrate iz velikog minusa, moramo da se pripremimo za potpuno drugačiju utakmicu protiv tima čiji je lider Rudi Fernandez“, dodao je Gifaj.

Nemačka je imala petoricu dvocifrenih igrača, jedan od njih bio je Danijel Tajs sa dabl-dablom od 13 poena i 16 skokova.

„Mnogo smo srećni, možemo da uživamo. Odigrali smo sjajan meč, skoro pa savršeno drugo poluvreme. U prvom smo im dozvolili previše skokova, a u drugom je naš plan meča radio posao“, poručio je Tajs.

Krilni centar Indijane Pejsers vodio je duele i sa Janisom Adetokumbom, koji je zbog druge tehničke završio utakmicu četiri minuta pre kraja.

„Ne možete da zaustavite Janisa, ali možete da mu otežate maksimalno da daje poene. Ne dozvoliti mu da zakucava i da poentira iz polaganja, to je bitno. Mi smo u toj trećoj četvrtini bili potpuno fokusirani, na poluvremenu nam je trener pokazao šta ne valja u igri, znali smo da moramo bolje da skačemo i da ih bolje preuzimamo u odbrani“, zaključio je Tajs.

BONUS VIDEO Poceko opsovao na srpskom: Pešić legenda, moram da ga častim, Jokić i Micić su monstrumi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar