Foto: Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Veliki korak Golden Stejta ka trećem mestu.

Ekipa Golden Stejt Voriorsa pobedila je na gostovanju San Antonio Sparse rezultatom 100:94 i napravila korak bliže osvajanju treće pozicije u Zapadnoj konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ

Dobar meč je odigrao srpski reprezentativac Nemanja Bjelica koji je sa 12 poena i po dva skoka i asistencije učestvovao u trijumfu svog tima. On je pogodio dve trojke iz tri pokušaja od kojih je jedna bila izuzetno važna.

Bjelica je trojkom početkom poslednje deonice počeo seriju svog tima i odbio nalet Sparsa i tako utabao stazu Džordanu Pulu i koji je preuzeo dirigentsku palicu u četvrtoj četvrtini.

Pul je u odsustvu Karija i Tompsona bio najefikasniji u redovima svoje ekipe, a susret je završio sa 18 poena, šest skokova i osam asistencija.

Jednako efikasan bio je Kuminga koji je na 18 poena dodao i četiri skoka, dok je Vigins imao 15 poena.

Odličan meč je odigrao Drejmon Grin koji je bio na korak od tripl-dabla. Grin je susret završio sa 12 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Najbolji u redovima Sparsa je bio Luni Voker sa 24 poena, dok je Džons ubacio 15.

Voriorsi su ovom pobedom došli nadomak treće pozicije na Zapadu, jer sada imaju trijumf više od Dalasa.

Za takav rasplet biće im potrebna pobeda na gostovanju Nju Orleansu ili poraz Dalasa u teksaškom derbiju sa San Antonijom.

Ukoliko ekipa iz Oklenda prema očekivanjima bude na poziciji trigledaćemo po svemu sudeći srpski derbi jer će Bjelica na megdan Jokiću.

Biće to i duel dva kandidata za MVP-ija tokom sezone, mada je Stef Kari već neko vreme van konkurencije dok centar Denvera hita ka drugom priznanju.

U preostalim utakmicama, Memfis je bio ubedljiv na svom terenu protiv Nju Orleansa, a meč je obeležio povratak na teren Dža Morenta posle tri nedelje pauze zbog povrede.

Morent je imao 21 poen uz četiri skoka i devet asistencija, dok je najefikasniji bio Dilan Bruks sa 23 poena.

Sjajnu partiju odigrao je Džoel Embid u pobedi Filadelfije protiv Indijane rezultatom 133:120. Glavni rival Jokiću u trci za najkorisnijeg igrača je ubacio 41 poena uz 20 skokova pokazujući da se ne odriče borbe za MVP priznanje.

NBA rezultati

Memfis – Nju Orleans 141:114

San Antonio – Golden Stejt 94:100

LA Klipers – Sakramento 117:98

Filadelfija – Indijana 133:120

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar