Foto: Andrea Vilchez / Zuma Press / Profimedia

Bjelica "prešao" igricu.

Nemanja Bjelica je postao šampion NBA lige sa ekipom Golden Stejt Voriorsa i postao tek četvrti Srbin kojem je to pošlo za rukom.

PROČITAJTE JOŠ

Pre njega su to uradili Darko Miličić, Ognjrn Kuzmić i Peđa Stojaković, a Bjelica je bio najefikasniji od svih uprkos maloj ulozi.

Međutim, srpskom reprezentativcu je pošlo za rukom nešto što nije pošlo nijednom drugom košrakšau.

Bjelica je naime jedini igrač koji je postao MVP Evrolige i osvojio NB prsten, a time se pohvalio i Golden Stejt na društvenim mrežama kao podatkom dana.

Bjelici je istkao ugovor sa Voriorsima koji ga žele i naredne sezone.

On je ovog leta slobodan agent i može da izabere novu sredinu, ali iz Golden Stejta poručuju da bi želeli da ga zadrže.

„Neograničeni slobodni agenti su van naše kontrole. Nadam se da će nam igrači pružiti šansu svakako da odgovorimo na ponude drugih klubova. Ne moraju, ne duguju nam ništa. Ali, kada stvoriš pobednički tim i dobru hemiju u svlačionici, treba da dobiješ bar šansu da budeš konkurentan. Naš cilj i nada su da probamo da zadržimo ceo tim iz prošle sezone. Svi su bili dobri na svoj način i popunili su sve pozicije koje su nam potrebne. Većina momaka koji su sad slobodni imali su svoje velike trenutke tokom finala, što znači da su nam veoma bitni“, izjavio je Bob Majers, generalni menadžer kluba.

BONUS VIDEO Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar